Omicron a provocat primul deces în Marea Britanie. Cel puțin 10 oameni infectați cu această variantă sunt internați în spital

Omicron a provocat primul deces în Marea Britanie. Cel puțin 10 oameni infectați cu această variantă sunt internați în spital
Publicat: 13/12/2021, 14:55
Actualizat: 13/12/2021, 15:06

Cel puțin o persoană din Marea Britanie a murit după infectarea cu varianta Omicron, a spus, luni, premierul Boris Johnson.

Boris Johnson a adăugat și că mai multe persoane au fost internate în spital, în urma infectării cu Omicron, și că „cel mai bun lucru” pe care oamenii l-ar putea face este să se vaccineze cu doza de rapel, conform BBC.

În timp ce se afla în vizită la un centru de vaccinare din Londra, premierul a spus că oamenii ar trebui să lase deoparte ideea că Omicron este o variantă mai blândă.

„Din păcate da, Omicron produce spitalizări și, din păcate, s-a confirmat că cel puțin un pacient a murit cu Omicron”, a spus Johnson.

„Cred că ideea că aceasta este într-un fel o versiune mai blândă a virusului ar trebui pusă deoparte și să recunoaștem pur și simplu ritmul cu care se răspândește în rândul populației”, a adăugat sursa citată.

Luni, secretarul pentru Sănătate, Sajid Javid, a declarat că 10 persoane sunt internate în spital, în Anglia, cu varianta Omicron.

Campania de vaccinare cu doza booster a fost accelerată, după ce datele preliminare au sugerat că două doze de vaccin Covid nu sunt suficiente pentru a împiedica infectarea cu noua variantă.

Cu toate acestea, cea de-a treia doză oferă protecție împotriva infecției simptomatice cu Omicron în procent de până la 75%, a constatat o analiză efectuată de Agenția de Securitate a Sănătății din Marea Britanie.

Site-ul NHS s-a blocat luni, după ce peste 100.000 de persoane au încercat să se programeze la vaccinarea cu doza booster, a transmis guvernul.

De marți, persoanele care sunt complet vaccinate vor fi sfătuite să facă teste zilnice dacă au intrat în contact cu persoane diagnosticate cu COVID-19.

Rezervările online pentru doza boosters s-au deschis luni pentru persoanele cu vârsta peste 30 de ani, în timp ce tinerii cu vârsta între 18 și 29 de ani se vor putea programa online începând de miercuri.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior, citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase