OPERAȚIE. Un bărbat căruia i-a sărit o sârmă în ochi, ruginită, și care s-a înfipt în nervul optic, a ajuns de urgență la București. Monica Pop nu i-a mai dat nicio șansă, dar minunea s-a întâmplat!

Redactor:
Alexandru Coman
OPERAȚIE. Un bărbat căruia i-a sărit o sârmă în ochi, ruginită, și care s-a înfipt în nervul optic, a ajuns de urgență la București. Monica Pop nu i-a mai dat nicio șansă, dar minunea s-a întâmplat!
Dr. Monica Pop

Medicul oftalmolog Monica Pop a prezentat cazul unui pacient căruia i-a sărit o sârmă în ochi, înfiptă în nervul optic, pacient care nu mai avea nicio șansă de refacere. Potrivit medicului, după câteva zile s-a întâmplat „o minune”. Pacientul și-a recăpătat vederea!

„S-a întâmplat o mare minune! Pacient cu o urgență majoră: i-a sărit din motocoasă o sîrmă în ochiul drept. Sîrmă ruginită, lungă, Înfiptă în nervul optic. Fără vedere, nici măcar lumină, exoftalmie, infecție! 2 zile internat în alt oraș, fără diagnostic de corp străin, fără tratament! CU VIAȚA ÎN PERICOL din cauza infecției. Tratament urgent, puternic, cu antibiotice în perfuzie, anticoagulant, antifungice,etc.. OPERAȚIE În URGENTĂ, grea!” a scris pe Facebook medicul oftalmolog Monica Pop.

Monica Pop: „Emoții mari, inima pacientului bate cu putere”

Potrivit Monicăi Pop, medicul care s-a ocupat de operație este  Dr. Nicoleta Avidis Zamfiroiu, medic oftalmolog cu supraspecializare în chirurgie vitreo-retiniană.

„Emoții mari, inima medicului bate cu putere pentru că la extragerea sârmei din mijlocul nervului unde e artera se putea produce o hemoragie puternică foarte periculoasă! A scos-o încet, nimic råu! Bravo din suflet, doamna Doctor cu mîini și suflet de aur! Bucurie mare! Aplauze! Apoi, cu tratament susținut local și general, (avem tot ce e necesar), pacientul și-a revenit încet. Vederea- bineînțeles, nu, nu se mai putea ! Așa am zis, după o experiență de zeci de ani în urgenți! Șansă de vedere era de 1/ un milion sau cred că nici atît!”, mai spune medicul Monica Pop.

Monica Pop: „Am zis: bine că este în viață”

Potrivit cunoscutului medic, pacientului i-a revenit vederea, ceea ce este o adevărată minune!

Am zis : bine că este în viață și că ochiul arată bine ca aspect!

Azi, pacientul a venit la control!Pacientul vede. Incredibil. Nu avea aproape nici șansă. Minune mare.

Colegi medici din orice specialitate :nu abandonați!  O astfel de întâmplare ne dâ aripi, că de curaj nu e nevoie, avem!” a mai scris Monica Pop.

 

 

Inchide