Pericolul ascuns în spatele uscătoarelor automate de mâini. Cum ajung bacteriile din fecale pe mâinile proaspăt spălate

Redactor:
Gândul
Pericolul ascuns în spatele uscătoarelor automate de mâini. Cum ajung bacteriile din fecale pe mâinile proaspăt spălate
Detalii în articol

Un studiu al cercetătorilor de la Universitatea din Connecticut arată că uscătoarele automate de mâini nu sunt nici pe departe cele mai igienice dispozitive. 

Cercetarea arată că uscătoarele de mâini absorb bacterii periculoase și le împrăștie apoi pe mâinile celui care utilizează aparatul. 

Pe scurt, uscătorul de mâini probabil că umple mâinile proaspăt spălate cu particule de fecale. Aceste descoperiri completează studiile precedente care arătau că uscătoarele de mâini împrăștie germeni în aer. 

Rezultatele cercetării ar putea fi un semnal de alarmă pentru spitale, acolo unde există astfel de dispozitive, ele putând fi un pericol în ceea ce privește transmiterea germenilor dintr-o cameră în alta. 

„Studiul trebuie să fie un avertisment de netrecut cu vederea, mai ales în ceea ce privește răspândirea bacteriilor în spațiile publice, incluzând unitățile medicale”, se arată în studiul citat. 

Totul este cât se poate de simplu. Atunci când tragem apa la toaletă cu capacul ridicat, bacteriile sunt aruncate în aer, ajungând apoi în aparatul de uscat mâinile și răspândite, prin intermediul lui, în toată încăperea și pe mâinile noastre. 

Cercetarea a fost realizată în toaletele de la Universitatea din Connecticut. 

Inchide