RUJEOLĂ într-o cursă TAROM București-Tel Aviv. Pasagerii trebuie să se prezinte LA MEDIC

Redactor:
Mircea Olteanu
RUJEOLĂ într-o cursă TAROM București-Tel Aviv. Pasagerii trebuie să se prezinte LA MEDIC
TAROM reia zborurile internaționale, începând cu 2 mai. Amsterdam şi Paris, printre primele destinaţii
Un bolnav de rujeolă a fost depistat în cursa TAROM București-Tel Aviv din 20 noiembrie. Avionul a decolat de la București la ora 23:00. Vezi de ce pasagerii TREBUIE să facă un control medical

„Pasagerii zborului care nu au primit două doze de vaccin împotriva rujeolei sunt invitați să contacteze cel mai apropiat centru medical până mâine, 26 noiembrie, pentru a verifica dacă trebuie să fie vaccinați”, se anunță într-un comunicat al Ministerului Sănătății din Israel.

Pasagerii care au călătorit cu TAROM RO153, cu plecare din București pe data de 20 noiembrie la 23:30, ar trebui să consulte un medic, dacă nu au fost până acum vaccinați împotriva rujeolei, scrie Times of Israel

„În general, persoanele sănătoase născute înainte de anul 1957 sunt considerate ca fiind imune în mod natural la această boală”, se mai precizează în comunicat.

 

În Israel, s-a înregistrat recent o epidemie de rujeolă, din cauza persoanelor care refuză vaccinarea lor și a copiilor lor din motive ideologice sau de altă natură, spun autoritățile.

Sute de persoane au contractat rujeolă în acest an, iar un copil în vârstă de un an și jumătate a murit la Ierusalim, primul astfel de caz în ultimii 15 ani în Israel.

Cele mai multe cazuri se înregistrează în interiorul comunității ultrareligioase, unde rata imunizării este în general scăzută, iar cabinetele medicale fac eforturi pentru a informa și vaccina mii de persoane la Ierusalim, Beit Shemesh și în alte orașe.

Săptămâna trecută, membrii legislativului din Israel, Knesset, au aprobat preliminar un proiect de lege ce ar permite autorităților israeliene să sancționeze părintii care refuză vaccinarea copiilor și să interzică înscrierea lor în toate instituțiile de învățământ, inclusiv în grădinițe. Dacă va fi adoptată, legea se va aplica oricărei persoane care nu a fost vaccinată contra unei boli în legătură cu care există temeri la nivel național privind riscul apariției unei epidemii.

 

Inchide