Secretarul de stat din cadrul Ministerului Sănătății, Nelu Tătaru, conduce Comitetul de Prevenire a Coronavirusului: Vom comunica informațiile pe site-urile oficiale

Secretarul de stat din cadrul Ministerului Sănătății, Nelu Tătaru, conduce Comitetul de Prevenire a Coronavirusului: Vom comunica informațiile pe site-urile oficiale
Ofițerul MAI a declarat că NU a călătorit în afara țării în ultimele două luni
Publicat: 25/02/2020, 17:54

Secretarul de stat din cadrul Ministerului Sănătății, Nelu Tătaru, conduce Comitetul de Prevenire a Coronavirusului, a anunțat, marți, Horațiu Moldovan. Potrivit acestuia, în cazul confirmării unui caz de coronavirus, se va comunica „pur și simplu, în primul rând pe site-ul Ministerului Sănătății”.

Secretarul de stat Horațiu Moldovan a declarat, marți, că un Comitet de Prevenire a Coronavirusului va fi condus se colegul său, din Ministerul Sănătății, Nelu Tătaru, informează mediafax.ro.

Întrebat dacă va comunica populației o posibilă confirmare de coronavirus, Horațiu Moldovan a spus că acest lucru va fi comunicat „pur și simplu, în primul rând pe site-ul Ministerului Sănătății”.

„Sigur că da (va fi isterie – n.r.), tocmai mesajul asta trebuie să îl dăm toți, să domolim acest fenomen pentru că nu are o baza obiectivă și este contraproductiv. Desigur, dacă vom avea coronavirus, îl vom internă la Boli Infecțioase, depinde de locul unde este, îl vom testa și îl vom îngriji. Și vom comunica acest lucru pe site-urile oficiale, în primul rând site-ul Ministerului Sănătății, al Institutului Național de Sănătate Publică, unde este și Comisia de Boli Transmisibile, condusă de secretarul de stat din Ministerul Sănătății, Nelu Tătaru. Toată lumea va ști acest lucru”, a spus Moldovan.

Întrebat în continuare cum se asigura autoritățile că sunt respectate măsurile de auto-izolare la domiciliu și de carantină, Horațiu Moldova a spus că acest demers este atributul DSP-urilor.

„Avem în teritoriu direcții de sănătate publică care au medici epidemiologi și au inspecție sanitară care au sarcina să verifice acest lucru. Într-adevăr ei sunt puțini, asta este o problema, este motivul pentru care s-a luat decizia detașării unor doctori epidemiologi, de la celelalte direcții de sănătate publică din județele din centrul țării care nu se confruntă cu apariția de călători expuși la risc, în zonale de frontieră”, a mai spus Moldovan.

Sursă FOTO: Shutterstock / caracter ilustrativ

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase