Secretul longevității, dezvăluit de un medic celebru. Cinci alimente care te ajută să TRĂIEȘTI mai mult

Secretul longevității, dezvăluit de un medic celebru. Cinci alimente care te ajută să TRĂIEȘTI mai mult
Sursă foto: Pixabay
Publicat: 17/03/2023, 08:26
Actualizat: 17/03/2023, 08:56

Un medic care susține că, la nivel biologic, corpul său este cu 20 de ani mai tânăr decât vârsta lui reală a dezvăluit care sunt cele cinci alimente pe care le consumă în fiecare zi pentru longevitate.

Dr. Mark Hyman, în vârstă de 63 de ani, din Massachusetts, este expert în medicină funcțională și autor al bestseller-ului „Young Forever: The Secrets to Living Your Long, Healthiest Life”.

Expertul medical are peste 286.000 de urmăritori pe TikTok, unde împărtășește adesea sfaturi pentru o viață mai lungă și mai sănătoasă. Într-un videoclip recent, el a dezvăluit alimentele recomandate pentru consum zilnic pentru a te bucura de o sănătate de fier.

„Sunt adevărate medicamente”, spune el.

@drmarkhyman Do you eat any of these foods regularly? What’s something you want to incorporate into your diet more? If you want to learn about diet and longevity, check out my new book, Young Forever. It’s out now wherever books are sold.  YoungForeverBook.com #diet #longevity #nutrition #markhyman #youngforever #booktok ♬ original sound – Mark Hyman, M.D.

1. Legumele crucifere

Primele alimente recomandate de dr. Hyman sunt legumele crucifere, cum ar fi broccoli, verdeața, varza de Bruxelles, varza și conopida.

„Toate aceste alimente conțin compuși care activează căile de detoxifiere celulară și îți optimizează starea minerală”, a explicat el, citat de Daily Mail.

Legumele crucifere sunt de obicei bogate în vitamine și minerale, cum ar fi acidul folic și vitamina K, conform Academiei de Nutriție și Dietetică.

2. Uleiul de măsline

Dr. Hyman a spus că măslinele sunt una dintre sursele sale preferate de grăsimi bune, spunând că „s-a demonstrat că acestea conțin tot felul de compuși antiinflamatori”.

El a citat cercetări care au arătat că uleiul de măsline extravirgin proaspăt presat acționează ca un antiinflamator natural într-un mod similar cu medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene, cum ar fi aspirina sau ibuprofenul.

Uleiul de măsline este, de asemenea, bogat în grăsimi mononesaturate sănătoase și conține cantități mari de antioxidanți. Dr. Hyman a subliniat că „are și un gust bun”.

„Grăsimile bune sunt bune pentru tine”, a spus el. „Trebuie să vă asigurați că obțineți o mulțime de grăsimi bune, iar uleiul de măsline este o modalitate excelentă de a face acest lucru”, a continuat el.

3. Nuci și semințe

Dr. Hyman a continuat lista de „alimente bune pentru longevitate” cu oleaginoasele, care spune el, sunt „atât de importante”.

„Sunt pline de minerale, grăsimi, proteine [și] fibre”, subliniază medicul american. Sunt unul dintre superalimentele naturii.

Expertul a explicat că există studii care atestă că nucile cresc speranța de viață și îmbunătățesc sănătatea, fiind și un factor care ajută la reducerea diabetului.

Dr. Hyman recomandă consumul de nuci și semințe, inclusiv migdale, nuci, nuci pecan, alune de pădure, nuci de macadamia, semințe de dovleac, semințe de cânepă, semințe de chia și semințe de susan.

4. Fructele de pădure

Dr. Hyman este, de asemenea, un fan al fructelor de pădure, care sunt o „sursă mare de antioxidanți” și „fitochimice” (compuși care sunt produși de plante).

„Aceste substanțe fitochimice activează căile de longevitate de care avem cu toții nevoie pentru a ne activa sistemele de vindecare, care este cheia pentru a rămâne tânăr pentru totdeauna”, a spus el.

În acest context, el recomandă consumul de merișoare, afine, mure și căpșuni.

„Acestea sunt încărcate cu antioxidanți puternici numiți antocieni despre care se crede că protejează împotriva bolilor de inimă prin prevenirea cheagurilor de sânge”, afirmă sursa citată.

„De asemenea, pot întârzia îmbătrânirea celulelor din organism. Există unele dovezi că pot ajuta la întârzierea debutului bolii Alzheimer”, remarcă doctorul. (Citește aici ce alimente pot fi folosite în tratarea pacienților care suferă de boala Alzheimer…)

5. Ceaiul verde

Al cincilea aliment pe care Dr. Hyman îl consumă zilnic este ceaiul verde, deși a recunoscut că din punct de vedere tehnic nu este un aliment.

„Conține toate aceste fitochimice [și] catechine, care s-a dovedit că activează comutatoarele de longevitate și căile din corpul nostru care ne mențin tineri [și] ne mențin sănătoși”, a explicat el.

Studiile au arătat că anumiți compuși din ceaiul verde pot ajuta la protejarea împotriva cancerului și a bolilor de inimă și pot crește durata de viață.

„Ceaiul verde ajută la protejarea împotriva bolilor de inimă, a hipertensiunii arteriale, a bolilor hepatice, a colesterolului crescut și a inflamației și întărește sistemul imunitar”, a transmis el.

Vă recomandăm să citiți și:

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Au păcălit poporul cu televizorul! Ce înseamnă, de fapt, cifrele scrise de Sorin în baracă,...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
De la Floreasca, l-au internat la Obregia. Mititelu Jr., mutat la 'Spitalul 9'! Ce au...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
"Am călătorit în timp". Profesorul ieșit din comă a fost în anul 3906 și spune...
Ce s-a întâmplat cu relația dintre Nikki Exotika, femeia trans din America, și Igor din...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Compania coreeană Hanwha vrea să înfiinţeze în România un hub industrial pentru Europa
Au editat ADN-ul uman cu Inteligența Artificială! Ce-a urmat este ULUITOR
Legea care se va aplica în toată România. Ordin de la UE. Toți românii au...
Pensionarii, ținuți în suspans. Poșta Română își bate joc de ei
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Când cresc salariile în România! Breaking news
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
Cristina Cioran victorie în fața lui Alex Drobrescu. Ce a decis instanța
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Substanțele toxice din microplastice pot fi absorbite prin piele, arată un studiu