Paula Rotaru
30.11.2018
Sănătate

Sezonul FARINGITELOR și LARINGITELOR și-a intrat în drepturi. REMEDII pentru infecțiile în gât

Sezonul FARINGITELOR și LARINGITELOR și-a intrat în drepturi. REMEDII pentru infecțiile în gât
Iarna și-a intrat în drepturi și, odată cu ea, numărul cazurilor de FARINGITE și LARINGITE este în continuă creștere. Vezi câteva METODE prin care să scapi de DUREREA DE GÂT

Și adulții se pot confrunta cu dureri în gât și alte simptome neplăcute, specifice virozelor respiratorii.

Remedii pentru infecțiile în gât

Infecțiile în gât trec adesea de la sine în descursul a câteva zile, dar pentru ameliorarea durerilor de gât și a disconfortului, poți lua câteva măsuri simple, cum ar fi:

Fă gargară cu apă caldă și sare – inflamația se va reduce și senzația de mâncărime și iritație se va diminua. Gargara îmbunătățește fluxul sangvin la nivelul cavității orale, înlătură microorganismele și reduce edemul în zona faringelui, fluidificând în același timp mucusul, care va fi mai ușor de eliminat.

Consumă lichide calde – în cazul unei infecții, gâtul are tendința să se usuce și, prin urmare, este nevoie să îl hidratezi, pentru a scăpa de senzația de usturime. Ceaiul cald și supa de pui sunt cele mai indicate lichide care pot ameliora inflamația gâtului și refac echilibrul hidric al mucoasei.

Mănâncă alimente moi – sunt indicate ouăle fierte sau omleta, pastele bine fierte, legume la aburi. Evită, pe cât posibil pâinea, chipsurile, floricelele de porumb și oricare alte alimente crocante, care pot irita și mai tare gâtul.

Aplică o compresă caldă pe gât – asta va ameliora disconfortul și durerea resimțită la înghițirea alimentelor.

Odihnește-te – evită să vorbești pe un ton ridicat și menajează-ți vocea până trec simptomele, altfel situația se va complica. Somnul este cel mai bun medicament la care poți apela pentru a-ți reface organismul.

Citește continuarea pe CSID!

Foto: Hepta

Inchide