Sucul de roșii este delicios și răcoritor. Bogată în vitamine, minerale și antioxidanți, băutura are numeroase beneficii pentru sănătate.
Se poate consuma ca atare, fie ca ingredient pentru preparate culinare cu carne. Cu toate că nu este la fel de populară precum sucurile de portocale sau cele de mere, este un adevărat tonic natural.
Potrivit BZI, sucul este preparat din roșii pasate. Ai nevoie doar de roșii bine coapte pe care trebuie să le opărești câteva minte pentru a le decoji ușor. Le pasezi și le fierbi până obții consistența dorită.
De asemenea, în funcție de preferințe, poți adăuga sare sau alte condimente, precum busuioc, oregano, piper sau un strop de zeamă de lămâie.
Sarea nu este recomandată persoanelor cu hipertensiune arterială sau alte afecțiuni cardiovasculare. Unele soiuri de roșii conțin în mod natural cantități mari de sare. Din sucul de roșii se poate prepara și cocktailul Bloody Mary.
Roșiile sunt foarte sănătoase fiindcă conțin licopen, vitamina C, vitamina A, vitamina K, acid folic, potasiu.
Sucurile cu roșii sunt ideale pentru curele de detoxifiere, întărirea sistemului imunitar, protejarea vederii, protejarea sănătății pielii și menținerea tensiunii arteriale în limite normale. Acestea sunt ideale pentru constipație și pot echilibra flora intestinală.
Roșiile din perioada comunismului avea un gust diferit față de cele cultivate în prezent . Gabriel Petrescu, producător de roșii, a explicat de ce lipsește gustul de altădată al roșiilor românești. Odată cu trecerea timpului, s-au mai schimbat modurile de cultivare a roșiilor, motiv pentru care gustul a fost afectat.
Legumicultorul susține că se foloseau „tehnologii primitive”, motiv pentru care cultivarea lor era naturală și neforțată, fiind mai gustoase. Legumicultorul a mai precizat ce face pentru ca roșiile să fie gustoase. A menționat că nu stimulează polenizarea și nici fructificarea lor, lăsând roșiile să se coacă natural.
Sursa Foto: Envato
Autorul recomandă: