Țara care a descoperit un posibil tratament pentru coronavirus. O femeie de 71 de ani din Wuhan, salvată de la moarte după aplicarea noii combinații de medicamente

Țara care a descoperit un posibil tratament pentru coronavirus. O femeie de 71 de ani din Wuhan, salvată de la moarte după aplicarea noii combinații de medicamente
Publicat: 03/02/2020, 11:53

Combinând tratamente folosite împotriva gripei cu tratamente utilizate împotriva HIV, medicii thailandezi au obținut rezultate satisfăcătoare în lupta cu noul coronavirus în cazul unei paciente din Wuhan, potrivit CNN.

Folosid această rețetă pe bolnavii de coronavirus, medicii au constatat o ameliorare semnificativă a simptomelor în 48 de ore de la aplicarea acesteia.

Medicii din Bangkok, de la Spitalul Rajavithi, au anunțat că noua combinație de tratamente a îmbunătățit starea mai multor pacienți internați cu coronavirus, printre care și o chinezoaică de 71 de ani din Wuhan.

Testul coronavirus a fost negativ după aplicarea tratamentului:

„Acesta nu este leacul, dar starea pacientului s-a îmbunătățit mult. De la testarea pozitivă (cu coronavirus) în urmă cu 10 zile, după aplicarea acestei combinații de tratamente rezultatul testului a devenit negativ în 48 de ore”, a declarat dr. Kriangsk Atipornwanich, specialist pneumolog de la Spitalul Rajavithi.

Medicii susțin însă că acesta nu poate fi antidotul definitiv împotriva coronavirusului, acesta având nevoie de mai multe studii:

„Perspectivele sunt promițătoare, dar trebuie să facem mai multe studii pentru a determina dacă acesta poate fi un tratament standard”, a declarat dr. Kriangsk Atipornwanich.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase