Totul despre INFARCTUL MIOCARDIC. Cauze, simptome, tratament. Care sunt RISCURILE pentru FLORIN BUSUIOC

Totul despre INFARCTUL MIOCARDIC. Cauze, simptome, tratament. Care sunt RISCURILE pentru FLORIN BUSUIOC

Actorul Florin Busuioc a suferit un infarct miocardic marți seara, după un spectacol la Craiova. A fost resuscitat și este internat la Spitalul de Urgență din Craiova, unde a fost supus unei intervenții chirurgicale.

După ce medicul Paul Trașcă i-a montat un stent, Busu este acum în afara oricărui pericol. Infarctul miocardic este denumirea medicala a necrozei miocardice acute. De regula, este cauzat de trombi (cheaguri formate la nivelul arterial, venos) care blocheaza circulatia fluxului sangvin si produc necroza ischemica a muschiului cardiac.

In cele mai multe dintre cazuri, etiologia infarctului miocardic este reprezentata de ateroscleroza. Pe scurt, ateroscleroza reprezinta o afectiune a peretilor vaselor sangvine care, in timp, conduce la reducerea diametrului vasului de sange pana la infundarea acestuia. Aceste depuneri de placi ateromatoase pot cauza complicatii precum: angina pectorala, infarctul miocardic, accidentul cerebral etc.

Exista, insa, si cazuri nonaterosclerotice dintre care putem enumera traumatismele (disectia de aorta, emboliile coronariene, prolapsul de valva mitrala, endocardita bacteriana, hipertrofia ventriculara, consumul de substante interzise, spasmele coronariene etc.)

Pacientii cu angina instabila si cei cu factori de risc coronarian au un risc crescut de infarct miocardic acut. Factorii de risc sunt de doua tipuri:

a) factorii de risc nemodificabili precum: varsta, sexul, istoricul familial

b) factori de risc modificabili precum: fumatul, dislipidemia, diabetul, obezitatea, hipertensiunea etc.

 Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență din Ministerul Afacerilor Interne a confirmat pentru Mediafax situația actorului.

„Da, (a suferit un infarct – n.r.), a intervenit SMURD-ul. A fost resuscitat, iar acum este îngrijit la spital. Momentan e la Spitalul Județean de Urgență din Craiova,” a declarat Arafat.

FLORIN BUSUIOC, infarct după spectacol

Actorul Florin Busuioc a făcut infarct imediat după spectacolul l-a susținut la Craiova. Imediat a fost chemat un echipaj SMURD care l-a resuscitat minute bune, după care l-a transportat la spital.

Potrivit unor surse medicale, când a fost apelat, șeful Secției de Cardiologie și-ar fi închis telefonul. Cu puțin înainte de miezul nopții,  a fost chemat de acasă Paul Trașcă, un medic tânăr care urma să intre în sala de operație, pentru a-i pune un stent actorului. Starea actorului nu permitea transportul la București.

„Confirm faptul că Florin Busuioc a suferit un infarct. Nu știu exact în ce stare mai e, dar știu că a fost resuscitat și că starea lui nu e una bună. Voi reveni cu detalii ulterior,” a declarat purtătorul de cuvânt al unității spitalicești, Cristina Geormăneanu.

Operația la care a fost supus actorul Florin Busuic la Spitalul de Urgență din Craiova a fost finalizată cu succes în jurul orei 1:00.

Potrivit purtătorului de cuvânt al spitalului, Cristina Geormăneanu, actorul se află acum în afara oricărui pericol, medicii efectuând o operație minim invazivă, pentru montarea unui stent.

În vârstă de 56 de ani, actorul Florin Busuioc a devenit celebru drept „Busu de la Meteo”, după ce a început să prezinta rubrica despre vreme la ProTV.

Citiți continuarea pe csid.ro

Inchide