Verificări la Spitalul Județean Vaslui, privind taxa de 50 de lei cerută la copiii care ajung la Urgențe fără bilet de trimitere

Redactor:
Elvira Gheoghiță
Verificări la Spitalul Județean Vaslui, privind taxa de 50 de lei cerută la copiii care ajung la Urgențe fără bilet de trimitere
Verificări la Spitalul Județean Vaslui, privind taxa de 50 de lei cerută la copiii care ajung la Urgențe fără bilet de trimitere

Ministerul Sănătății a cerut DSP Vaslui să verifice pe ce bază au fost ceruți bani pentru copiii care au ajuns la Urgențe în spital, întrucât asistența medicală de urgență este gratuită pentru toată lumea, iar pentru copii sunt gratuite toate serviciile de urgență.

Părinții care ajung cu copiii la Camera de Gardă de la Pediatrie de la Spitalul Județean Vaslui trebuie să achite 50 de lei pentru consultație dacă nu au bilet de trimitere și dacă medicul decide că minorii nu necesită internare, conducerea unității spunând că „muncă patriotică nu mai face nimeni”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit conducerii Spitalului Județean de Urgență (SJU) Vaslui, părinții care vin cu copiii la Camera de Gardă de la Pediatrie trebuie să achite 50 de lei dacă nu au bilet de trimitere și dacă medicul de gardă decide că minorii nu necesită internare, întrucât aceștia beneficiază de servicii medicale „la cerere”.

„Orice serviciu medical la cerere se plătește, chiar și la Camera de Gardă Pediatrie. Dacă pacienții nu au bilet de trimitere iar medicul apreciază că nu este vorba de vreo urgență, atunci consultația se taxează cu 50 de lei. Trebuie să se înțeleagă că muncă patriotică nu mai face nimeni „, a afirmat managerul SJU Vaslui, Ana Rinder.

Pe lângă consultație, părinții copiilor vor trebui să plătească, dacă nu au trimitere de la medicul de familie, și analizele medicale făcute în spital.

Tatăl unui copil care a ajuns, zilele trecute, la Camera de Gardă de la Pediatrie și a plătit 50 de lei a spus că nu i se pare „normal să se întâmple așa ceva într-un spital de urgență”.

„Am ajuns în una din nopțile trecute la Camera de Gardă de la Pediatrie, cu copilul având o stare generală de rău și cu temperatura corpului 38,6. La acea oră nu aveam unde să merg în altă parte, cabinetul medicului de familie și clinicile particulare fiind, evident, închise. Medicul l-a consulat pe băiat și a constatat că este o viroză, pentru care am primit o rețetă. Nu a considerat că ar fi vorba de vreo urgență medicală, așa că asistenta mi-a tăiat chitanță pentru consultație, în valoare de 50 de lei. Nu știu dacă este normal să se întâmple așa ceva într-un spital de urgență”, a spus părintele unui copil.

 

×

Ziua Marinei Române, fără spectatori. Klaus Iohannis și Ludovic Orban participă la evenimentele din Portul Militar Constanţa

Publicată de Gandul pe Sâmbătă, 15 august 2020
Gândul LIVE!
Inchide