Vinul roșu, un aliat al sănătății orale. Studiul care arată efectele benefice ale acestei băuturi

Vinul roșu, un aliat al sănătății orale. Studiul care arată efectele benefice ale acestei băuturi
Publicat: 26/02/2018, 13:59

Dincolo de starea de bine, vinul poate ajuta la obținerea unor efecte benefice în ceea ce privește starea de sănătate, scrie The Independent.

După ce au analizat efectele polifenolilor, antioxidanții care se găsesc în vinul roșu, chimiștii spanioli au descoperit că expunerea la aceși compuși poate ajuta la distrugerea bacteriilor din cavitatea bucală, bacterii care, în mod normal, conduc la apariția cariilor și plăcii dentare.

Oamenii de știință de la Spanish National Research Council din Madrid au studiat beneficiile pe care două tipuri de polifenoli din vinul roșu le au asupra sănătății orale. Este vorba despre acidul cafeic și acid p-cumaric, compuși care se găsesc, de asemenea, în cafea și în sucul de merișoare.

Astfel, cercetătorii au arătat că ambele substanțe au reușit să elimine microbii dăunători cavității bucale, ajutând la evitarea bolilor de la nivelul gingiilor și dinților.

De asemenea, oamenii de știință susțin că efectul era și mai puternic atunci când polifenolii au fost combinați cu bacteriile probiotice orale.

În ciuda acestor descoperiri promițătoare, autorii studiului atrag atenția asupra faptului că nu trebuie să ne apucăm să facem gargară cu merlot în fiecare dimineață.

În schimb, specialiștii susțin că aceste descoperiri ar trebui să le dea de gândit producătorilor de medicamente și produse folosire în îngrijirea orală, pentru a ajuta la prevenirea bolilor cavității bucale.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase