70 de tineri și copii au murit în România din cauza unui fenomen care a luat o amploare extrem de mare!

70 de tineri și copii au murit în România din cauza unui fenomen care a luat o amploare extrem de mare!
Publicat: 17/09/2020, 10:31

Au murit pentru un selfie. 70 de tineri și copii au pierit din 2014 până în prezent din cauza acestui stil de fotografie, după ce s-au urcat pe garnituri de tren, iar alți au decedat la volan, tot din cauza faptului s-au fotografiat sau au făcut „live” în această ipostază.

Potrivit Poliției, din 2014 până în prezent, 70 de tineri români au murit din cauza unui selfie.

„Lumea în care noi am intrat este o lume în care ne proiectăm mintea vizual. Tehnologia, în ultimii ani, a permis ca oamenii să captureze o parte din realitate la rezoluție din ce în ce mai mare și cu ocazia asta să fascineze în moduri în care poate că acum 5 – 10 de ani nu era posibil. Oamenii aceștia, care se angajează în niște fapte sau comportamente extreme, nu spun că devin eroi. Spun, în schimb, că vor fi, pe undeva, presați de un fenomen oarecare să-și înfrângă niște bariere interne, psihologice și ceea ce-i împinge de la spate este important, pe undeva, plăcerea noastră, esteticul.

„Ce poate să fie mai spectaculos decât cineva care sfidează moartea?!”

Suntem noi din ce în ce mai greu impresionabili. E nevoie de super-stimuli sau super-știri. Ce poate să fie mai spectaculos decât cineva care sfidează moartea?! La circ, saltul mortal, întotdeauna, a făcut spectacol”, e explicat la Digi 24 medicul psihiatru Gabriel Diaconu.

În București, tot mai mulți tineri se urcă pe trenuri pentru a face poze de acolo, mai ales în zona Giulești și la Băneasa, unde nu de puține ori s-au întâmplat adevărate tragedii.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase