Accesul pe cel mai mare spațiu verde din „Militari” va fi interzis! Locuitorii din sectorul 6 nu mai au voie să intre în „Poli”, după ce rectoratul a rupt protocolul cu primăria

Accesul pe cel mai mare spațiu verde din „Militari” va fi interzis! Locuitorii din sectorul 6 nu mai au voie să intre în „Poli”, după ce rectoratul a rupt protocolul cu primăria
Parcul Politehnicii / Foto: Universitatea Politehnica / Facebook
Publicat: 03/11/2020, 09:25
Actualizat: 06/04/2021, 15:28

Primarul sectorului 6 al Capitalei, Ciprian Ciucu, a anunțat pe Facebook că rectorul Universităii Politehnica din București a reziliat protocolul cu Primăria sectorului 6, prin care se permitea accesul locuitorilor în campus. Ciucu promite că se va semna un nou contract!

„Despre accesul cetățenilor în Parcul Univesității Politehnice,

A existat un protocol de colaborare din data de 15 septembrie 2020 între Universitate și Primăria Sectorului 6, prin ADPDU, care permitea accesul în parcul Politehnicii. Astăzi am primit o adresă prin care acel protocol a fost reziliat unilateral de către Rectorul Universității Politehnica din București cu data de 30 octombrie 2020 pentru că primăria nu și-a respectat obligațiile, respectiv asigurarea pazei și a curățeniei.

Ciucu: „Nu am știut despre conținutul acelui protocol, reziliat la o săptămână după ce mi-am preluat mandatul”

Nu am știut despre conținutul acelui protocol, reziliat la o săptămână după ce mi-am preluat mandatul. Rectorul universității are dreptate, ADPDU S6 nu și-a respectat obligațiile.

De asemenea, ADPDU Sector 6 nu avea cum să-și respecte obligațiile în lipsa unei hotărâri a Consiliului Local Sector 6 care să-i permită efectuarea cheltuielilor aferente”, a scris pe Facebook primarul sectorului 6 al Capitalei, Ciprian Ciucu.

„Intenționez să deschid linii noi de colaborare, dincolo de accesul cetățenilor în parc”

Potrivit lui Ciucu, directorul ADPDU a pregătit proiectul de hotărâre și el va putea fi pus pe ordinea de zi după ce Consiliul Local va fi organizat pe comisii și își va începe activitatea, adică începând de săptămana viitoare.

„Faptul că Universitatea Politehnică se află pe teritoruiul Sectorului 6 este un mare avantaj pentru Sectorul nostru și intenționez să deschid linii noi de colaborare, dincolo de accesul cetățenilor în parc. Am avut o discuție telefonică cu dl. Rector Mihnea Costoiu în care mi-am asumat îndeplinirea obligațiilor PS6 și i-am solicitat o întânire săptămâna vitoare pentru a discuta bazele unei colaborări mai largi.

Cu privire la Parcul Politehnicii, îi voi propune domnului Rector semnarea unui nou protocol și un termen fezabil și clar asumarea obligațiilor care revin Primăriei Sectorului 6”, a mai scris Ciprian Ciucu.

Parcul Politehnicii, care, de fapt, este campusul Universității Politehnica București, este cel mai mare spațiu verde din cartierul Militari. Practic, în afară de „Poli”, în Militari nu mai există un alt loc de relaxare atât de mare.

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații precum Ziarul Libertatea (6 ani), Averea, Evenimentul Zilei (3 ani), dar și la Agenția de Presă citeste mai mult
Crima care a speriat ţara! Vedeta de pe Instagram, ucisă şi aruncată în canal. E...
'Irina e o ❗️ Prietenul lui Dragnea, prima reacţie după scandalul cu Irina Tănase
FOTO. Antonia, imagini senzuale topless! Cum s-a lăsat pozată soția lui Velea
Alimentul care sporeşte inteligenţa. TOP 8 mâncăruri pentru creier, potrivit dr. Mihaela Bilic
Imaginea anului! Transformarea uluitoare a lui Mario Nicolae, fostul director sportiv al lui Dinamo: împarte...
Studiu: Omicron ar avea în componenţa sa fragmente dintr-un alt virus
Femeia nu ştia că este filmată, aşa că şi-a făcut de cap. Soţul ei a...
BANCUL ZILEI – Un tip agață o stewardesă sexy de la Tarom
STUDIU. Riscul de infectare cu coronavirus crește treptat după vaccinarea cu a doua doză
'Irina e o ❗️ Prietenul lui Dragnea, prima reacţie după scandalul cu Irina Tănase
Cele mai perverse OBICEIURI ale oamenilor. „Sunt de-a dreptul ȘOCANTE”
REGELE asfaltului din CONSTANȚA a prins un CONTRACT impresionant la Tulcea!
A venit acasă și a găsit o bijuterie înnegrită. Și-a evacuat imediat părinții: „Miroase a...
Este absolut obligatoriu pentru toată România! Un medic a spus exact ce trebuie să facă...
Alertă mondială! Prima țară din lume care dispare de pe față Pământului. Drama oamenilor este...
Mai aveţi zile de concediu? Vedeţi aici ce se întâmplă cu perioada de concediu de...
Veşti proaste pentru şoferi: Va ploua cu amenzi de 25.500 lei pentru cei care nu...