ACUZAȚII. Bebeluși internați în spitalul din Brașov, fără mame: „Tot weekendul nu am știut nimic de copil”

ACUZAȚII. Bebeluși internați în spitalul din Brașov, fără mame: „Tot weekendul nu am știut nimic de copil”
Un bebeluş a murit din cauza Covid-19 (FOTO-ilustrativ: pixabay.com)
Publicat: 29/05/2020, 08:24

O hotărâre a conducerii Spitalului de Pediatrie din Braşov a stârnit revolta părinţilor. Mai multe mame acuză că nu au fost lăsate să stea alături de copiii lor în spital, deşi aveau dreptul.

Cei mai mulţi părinţi au acceptat regulile impuse de medici cu riscul ca cei mici să se simtă abandonaţi. Au fost însă şi mame care au decis să îşi ia acasă copiii bolnavi, scrie Observator News.

Daniela Drăgoiu este una dintre mamele nevoite să îşi lase copiii singuri în spital. Femeia spune că fiul ei a ajuns într-o stare destul de gravă la Spitalul Clinic de Copii din Braşov şi, oricât de mult a insistat, nu a fost lăsată să îi rămână alături.

Bebeluși internați fără mame la Spitalul de Pediatrie din Braşov

„Tot weekendul nu am ştiut nimic de copil. Când am sunat îmi ziceau că îi fac tratament, mănâncă şi doarme”, a precizat femeia, potrivit ObservatorNews.

„Internarea mi s-a spus că trebuie să o facă singur, fără mamă, în perioada aceasta cu COVID-19. Am refuzat internarea”, a mai spus o femeie.

Situaţia a fost recunoscută acum câteva zile chiar de spital printr-o postare pe reţelele sociale. Însă între timp, conducerea unităţii medicale şi-a schimbat declaraţia.

Scandalul a început după ce pe pagina de facebook a aparut informatia cum că în spital se internau doar mame care au copii cu afectiuni oncologice sau neurologice, care alapteaza sau care au copii cu handicap.

Șapte din cei 10 bebeluşi de la Maternitatea Odobescu din Timişoara au teste negative la coronavirus.

După ce ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunţat că bebeluşii de la Maternitatea Obobescu din Timişoara, depistaţi pozitiv cu noul coronavirus, vor fi testaţi din nou la un alt laborator, rezultatele parţiale arată că 7 din 10 bebeluşi sunt negativi.

,,Pentru şapte nou-născuţi au ieşit testele şi toate sunt negative. Se aşteaptă rezultatele testelor celor doi care se află în Arad. Mai este unul şi în Hunedoara, pentru care se recoltează astăzi testul”, a informat Grupul de Comunicare Strategică.