Adrian Albu, supraviețuitor Colectiv: „Un zeu mic și meschin, permanentizat în funcție, care ține neapărat ca toate deciziile să treacă prin pixul LUI”

Adrian Albu, supraviețuitor Colectiv: „Un zeu mic și meschin, permanentizat în funcție, care ține neapărat ca toate deciziile să treacă prin pixul LUI”
Adrian Albu / Foto: Facebook
Publicat: 15/11/2020, 10:39

Adrian Albu, unul dintre tinerii care au supraviețuit incendiului din Colectiv a reacționat la tragedia de la Piatra Neamț. Adrian Albu spune că România este „țara zeilor mici și meschini”.

„România, țara zeilor mici și meschini. Acum înțeleg pe deplin sentimentul de neputință al celor care acum 5 ani, în noaptea lui 30 octombrie, stăteau și se uitau la știri și vedeau incapacitatea unui sistem de intervenție de a răspunde unei crize într-un mod eficace.

Un zeu mic și meschin, permanentizat în funcție, care ține neapărat ca toate deciziile să treacă prin pixul LUI iar responsabilitatea să rămână întotdeauna pe umerii altora, fie ei doctori, pompieri, victime sau chiar rude ale victimelor.

Un sistem medical putred, ros de corupție până la măduvă

Un sistem medical putred, ros de corupție până la măduvă, care n-a mai putut menține aparența calității tratamentului nici măcar în spitalele din capitală”, a scris pe facebook Adrian Albu.

Acesta mai spne că după „Colectiv” a existat un alt „zeu mic” care a dat bir cu fugiții…

„Un zeu mic și meschin, temporar în funcție, care ține neapărat să arate că are situația sub control”

„Un zeu mic și meschin, temporar în funcție, care ține neapărat să arate că are situația sub control și „avem de toate”.

Peste ei patrona un alt zeu mic și meschin, incapabil să-și asume activarea mecanismului de protecție civilă european, responsabilitate pe care o avea și care ar fi salvat multe vieți, dar care a preferat să dea bir cu fugiții ca să-și salveze propria imagine”, a mai scris Adrian Albu.

Zece persoane au murit sâmbătă seara în urma unui incendiu puternic izbucnit la secția ATI COVID din cadrul Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț. Alte șapte persoane sunt rănite, printre care și un medic care a încercat să salveze un pacient și care a fost transferat, duminică dimineața, în Belgia, cu o aeronavă a MApN, după ce a fost transportat de la Iași.