Lista celor arși de vii! S-a aflat cine a pierit în INFERNUL de la Piatra Neamț!

Lista celor arși de vii! S-a aflat cine a pierit în INFERNUL de la Piatra Neamț!
Incendiu Spitalul Piatra Neamt_FOTO Explozit Neamț
Publicat: 15/11/2020, 09:12
Actualizat: 15/11/2020, 14:59

Persoanele care au decedat în urma incendiului izbucnit, sâmbătă seara, în Secţia Anestezie Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ, sunt 7 bărbaţi şi 3 femei, cu vârste cuprinse între 67 şi 86 ani, potrivit unui comunicat de presă remis, duminică, de conducerea unităţii sanitare.

Mama unei asistente, printre victimele de la ATI Neamţ: Am lăsat-o vie, am găsit-o arsă
Șapte bărbați și trei femei cu vârste cuprinse între 67 și 86 de ani, care se aflau în stare critică și erau îngrijți în secția ATI COVID de la SJU Piatra Neamț, au pierit în incendiul produs sâmbătă. Rudele victimelor sunt în stare de șoc! Printre morți se numără și mama unei asistente a spitalului.
Fiica unui pacient mort în secția ATI COVID Piatra Neamț: „Sun de patru zile și nu am aflat nimic despre el…”
Rudele pacienților internați la Spitalul Județean din Piatra Neamț sunt confuze și revoltate de felul în care li se comunică veștile teribile.

O femeie susține că de patru zile nu mai știa nimic de tatăl ei, internat în spitalul groazei și acuză personalul medical că îi închidea telefonul în nas de fiecare dată când suna să mai afle informații despre starea de sănătate a părintelui său.

UPDATE

Printre victimele incendiului de la Secția ATI a spitalului din Piatra Neamț se află și socrul unui lider al Partidului Mișcarea Populară filiala Neamț.

Totodată, a pierit în incendiu și Mircea Covătaru, fost mare antrenor de lupte la Clubul Sportiv „Ceahlăul”. Bărbatul era internat în secția de Terapie Intensivă fiind infectat cu Covid-19.

Bogdan Tohăneanu (Pro România) a declarat că mama unui alt membru de partid a murit în incendiul de la Secția ATI din Piatra Neamț!

„Unul dintre colegii noștri din PRO România Neamț și-a pierdut astăzi mama în incendiul de la ATI. Pentru ea și pentru toți ceilalți care au murit din cauza indiferenței și indolenței PSD – PNL, cer astăzi, de urgență, demisia Guvernului Orban și a Președintelui Consiliului Județean Neamt -Ionel Arsene!”, a precizat Bogdan Tohăneanu (Pro România)


„Ceilalţi 6 pacienţi, care se aflau în salonul alăturat celui care a fost afectat în totalitate de incendiu, au fost transferaţi, sâmbătă noapte, către Spitalul modular din Leţcani. (…) Conducerea SJU Piatra-Neamţ a luat toate măsurile pentru a asigura o continuitate a activităţii de salvare a vieţilor pacienţilor care necesită ventilaţie mecanică. Astfel, în cadrul UPU a fost amenajat un salon cu două paturi pentru ATI.

„În acelaşi timp, s-au început demersurile pentru amenajarea, la etajul 3 al unităţii sanitare, a unui salon pentru ATI”

În acelaşi timp, s-au început demersurile pentru amenajarea, la etajul 3 al unităţii sanitare, a unui salon pentru ATI”, se arată în comunicatul de presă.

Conducerea spitalului a realizat o listă cu necesarul de materiale şi echipamente care va ajunge la Centrul Judeţean de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei Neamţ, astfel încât să fie găsite soluţii rapide pentru ca pacienţii în stare critică să primească îngrijirile de care au nevoie în unitatea medicală.

Zece persoane au murit sâmbătă seara în urma unui incendiu puternic izbucnit la secția ATI COVID din cadrul Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț. Alte șapte persoane sunt rănite, printre care și un medic care a încercat să salveze un pacient și care a fost transferat, duminică dimineața, în Belgia, cu o aeronavă a MApN, după ce a fost transportat de la Iași.

Medicul cu arsuri grave, transferat în Belgia pentru tratament de specialitate

Medicul de la Spitalul Județean Piatra Neamț care a suferit arsuri grave incendiul care a izbucnit la unitatea sanitară în cursul zilei de ieri, este transferat la Spitalul Militar „Regina Astrid” din Bruxelles, pentru tratament de specialitate, a informat Ministerul Apărării Naționale.

Ministrul Sănătăți, Nelu Tătaru, a ajuns sâmbătă seara la Spitalul mobil de la Lețcani din județul Iași. El a anunțat că vor fi luate măsuri în urma acestei tragedii, chiar dacă ele, cu siguranță, ar fi trebuit să existe înainte de a izbucni incendiul de la ATI Piatra Neamț. Refacerea secției de Terapie Intensivă va fi o prioritate, iar aceasta va fi mutată la etajul 3 al spitalului.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Mister în Slănic Prahova, după ce o stradă s-a surpat din senin. Craterul se măreşte...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Ana Maria, tânăra ucisă în Orhei, ar fi ieșit din casa presupusului criminal pe picioarele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Legea se schimbă în toată România. Decizie pentru părinții care au copii
Evitați aceste numere de telefon. Nu răspundeți, rămâneți fără bani
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului