ANALIZĂ. Cu cât se vor majora pensiile? Răspunsul premierului Orban

ANALIZĂ. Cu cât se vor majora pensiile? Răspunsul premierului Orban
Publicat: 10/07/2020, 12:41

Premierul Ludovic Orban a dat din nou asigurări, vineri, în cadrul unei vizite de lucru, că pensiile vor fi majorate, însă a evitat să dea un răspuns privind procentul cu care vor fi majorate.

„Singurul lucru pe care pot să vi-l garantez este că vom crește pensiile. Cu cât vom crește pensiile vom decide după ce avem toate analizele economice care să ne prezinte realitatea economică din România și capacitatea de a crește pensiile, astfel încât să putem să asigurăm plata pensiilor tot timpul, nu să ne facem că creștem pensiile și după aia să nu avem cu ce să plătim pensiile”, a declarat premierul, aflat în vizită la șantierul Podului suspendat peste Dunăre prin Măcin – Smârdan.

„Procentul cu care vom crește pensiile îl vom face public după finalizarea analizei”

„Vom crește pensiile. Procentul cu care vom crește pensiile îl vom face public după finalizarea analizei”, a declarat premierul,

Declarația premierului vine după ce ministrul Finanțelor, Florin Citu, a declarat, miercuri seară, că o creștere cu 10% a pensiilor ar putea fi sustenabilă dacă vor crește investițiile. Pe de altă parte, ministrul a subliniat că o majorare cu 40%, ar face că bugetul „să explodeze”.

„Va fi o creştere a pensiilor. Este un Guvern responsabil, care va anunţa o eventuală modificare a procentului de 40% cunoscut, în baza analizelor încasărilor la buget. Nu este nimeni care să nu vrea (…), să nu aibă înţelegere, însă, în mod evident, dincolo de orice populism suntem responsabili şi vom comunica datele în baza încasărilor de la buget, după o perioadă extrem de dificilă.”, a anunțat și ministrul Muncii, Violeta Alexandru, cu o seară înainte.

Trei mari organizații de pensionari, care susțin că reprezintă interesele a aproape cinci milioane de persoane, au transmis, marți, că se pregătesc să protesteze în stradă, în seprembrie, dacă statul nu le mărește pensiile cu 40%, și au anunțat semnarea unei petiții pentru chemarea Guvernului în instanță dacă doleanțele nu le sunt satisfăcute. Pentru finanțarea măririi veniturilor, liderii pensionarilor propun amânarea virării contribuțiilor la Pilonul și apelarea la rezervele Băncii Naționale a României.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina Prundea a debutat în presa regională, la „Evenimentul Zilei de Transilvania”, la finalul anuluiciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase