ANUNȚ. Primăria Capitalei începe testarea de tip anticorpi pe Arena Națională

ANUNȚ. Primăria Capitalei începe testarea de tip anticorpi pe Arena Națională
Primăria Capitalei începe programul „Sunt imun la Covid” / Sursă FOTO: pixabay - caracter ilustrativ
Publicat: 09/06/2020, 17:53
Actualizat: 09/06/2020, 18:01

Primăria Capitalei anunță că mâine, 10 iunie, la Arena Națională, începe programul  „Sunt imun la Covid”.

„Astfel, primii bucureșteni cuprinși în eșantion vor face testul de tip anticorpi împotriva virusului Sars- Cov2.

Aceasta testare va arăta care este procentajul celor care s-au imunizat și nivelul de circulație a noului coronavirus în Capitală”, transmite Primăria Capitalei printr-o informare de presă.

Gabriela Firea: „La finalul acestor teste vom afla cum a circulat coronavirusul în Bucureşti”

„La finalul acestor teste vom afla cum a circulat coronavirusul în municipiul Bucureşti, care este numărul de persoane care au trecut deja prin infecţie şi s-au imunizat şi vom putea, împreună cu autorităţile centrale, să luăm măsurile de relaxare mult mai potrivite pentru o comunitate care are deja o informaţie”, declara Gabriela Firea la sfârșitul lunii mai.

„Dorim să aflăm care sunt persoanele infectate”

„În acest moment, cifra este de 6200 de bucureșteni care au fost înscriși pe platformă. Ne bucură interesul bucureștenilor și asta dovedește că împreună dorim să ne revenim la o viață normală, pe cât posibil, pe perioada unei pandemii. Dorim să aflăm care sunt persoanele infectate, dar nu au simptome, pentru că asta este specificitatea acestei boli”, mai susține Gabriela Firea.

Grupul de Copunicare Strategică anunță că până astăzi, 9 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 20.749 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 14.910 au fost declarate vindecate și externate.

În Capitală au fost confirmate 2.271 de cazuri de Covid

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 145 noi cazuri de îmbolnăvire.

La ATI, în acest moment, sunt internați 152 de pacienți.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 2.120 de persoane. Alte 96.398 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 511.295 de teste.

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații precum Ziarul Libertatea (6 ani), Averea, Evenimentul Zilei (3 ani), dar și la Agenția de Presăciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase