AVERTISMENT. Medicul Monica Pop explică cum ne poate afecta purtatul măștii: „Pentru unii nu va fi chiar atât de ușor”

Redactor:
Gandul
AVERTISMENT. Medicul Monica Pop explică cum ne poate afecta purtatul măștii: „Pentru unii nu va fi chiar atât de ușor”

Medicul Monica Pop avertizează că pentru unele persoane, cum sunt cele care suferă de deviație de sept, purtatul măștii nu va fi ușor.

„Având în vedere că ai masca pe faţă, şi omul expiră dioxid de carbon, respiri în ea îl tragi înapoi. La unele persoane care au anumite probleme, cum ar fi deviaţie de sept, sau o stare deosebită, nu va fi chiar atât de uşor”, a declarat managerul Spitalului de Oftalmologie Monica Pop pentru Mediafax.

AVERTISMENT. Este bine să facem pauză

Cunoscutul medic mai spune că este bine să faci pauza de la purtarea măștii cât de des se poate.

“Trebuie pe cât se poate să faci pauză de la purtarea ei. Să o dai jos, să te duci la un geam, să inspiri aer şi apoi să o pui înapoi pe faţă”, a mai spus Monica Pop.

Vineri seară, 22 mai, s-a publicat în Monitorul Oficial ordinul emis în baza Legii 55/2020 şi a HG 394/2020 prin care devin obligatorii două măsuri de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Astfel, ordinul comun al MS și MAI prevede obligativitatea măsurării temperaturii la intrarea în unităţile/ spațiile comerciale, precum și obligativitatea purtării măştilor de protecţie în spaţiile publice închise.

În felul acesta, prin publicarea ordinului în Monitorul Oficial, cele două măsuri de prevenție devin obligatorii și oricine le încalcă se supune rigorilor legii.

Totodată, împreună cu acest ordin s-au publicat în Monitorul Oficial și instrucţiunile generale privind aplicarea normelor şi măsurile de igienă pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus.

Masca, obligatorie și în gări

Ordinul comun al Ministerului de Interne și al Ministerului Transporturilor privind măsuri și reguli în domeniul transporturilor, pe perioada stării de alertă, pentru combaterea răspândirii noului coronavirus prevede ca purtarea măștii să fie obligatorie și în gări, pe peroane dar și la metrou.

Ordinul privind regulile în ceeea ce privește transporutul în comun a fost publicat sâmbătă în Monitorul Oficial.

Astfel, purtarea măștii nu mai este o recomandare în transportul public, ci obligație, chiar și pe peroanele gărilor.

 

 

Inchide