Cine e Iosefina Pascal, organizatoare a protestului din Piața Victoriei

Cine e Iosefina Pascal, organizatoare a protestului din Piața Victoriei
Iosefina Pascal, în fotografia de profil de pe unul dintre conturile de Facebook / Sursa: Facebook - Iosefina Pascal
Publicat: 13/07/2020, 18:46
Actualizat: 13/07/2020, 18:49

Iosefina Pascal, asistenta europarlamentarului PSD Maria Grapini, activă propagandistă anti-DNA, şi, mai recent, susţinătoare a mai multor teorii ale conspiraţiei, este unul dintre  organizatorii protestului de duminică seară din Piaţa Victoriei faţă de „dictatura sanitară” impusă de Guvern propriilor cetăţeni, scrie Adevărul.

Câteva sute de persoane au ieșit duminică seara în Piața Victoriei pentru a manifesta împotriva „dictaturii sanitare”, fără măști și fără respectarea distanței sociale, și mulți au fost amendați de oamenii legii. Una dintre vocile cele mai vizibile în spațiul virtual care a chemat oamenii la protest este tânăra Iosefina Pascal.

Potrivit jurnaliștilor Adevărul, Iosefina Pascal, în vârstă de 27 de ani, şi-a dobândit notorietatea la sfârşitul lui 2018, după ce a participat la emisiunea „Romania 100” realizată de Antena 3. Cu acea ocazie, tânăra i-a îndemnat pe români să-şi exercite judecata critică, să dea dovadă de „empatie socială”, şi să deschidă ochii la parazitarea instituţiilor publice şi a justiţiei. Pe atunci era studentă la aceeaşi specializare, germană-engleză, la două facultăţi diferite, una de stat şi alta privată, şi era fost membru al organizaţiei de tineret PSD, relatează Adevărul.

Lăudată de Sputnik

Potrivit Adevărul, ea a devenit o foarte activă propagandistă anti-DNA, ceea ce i-a atras aprecierea din partea Sputnik, care titra .„ O excepțională lecție dată de tânăra Iosefina Pascal puternicilor zile!”

„Iosefina este o prezență puternică pe Internet, acolo unde textele sale, bine scrise – și pline de o însuflețire rară astăzi – fac furori. Este și cazul textului publicat azi, care este o adevărată lecție de conștiință și atitudine dată puternicilor zilei: ”Patriotism, Solidaritate și Demnitate”, s-ar putea numi textul-manifest – și  Iosefina spune din start că acestea ”nu reprezintă idealuri, nu reprezintă noțiuni abstracte, ci cele trei trăsături de caracter ale ORICĂRUI OM care își iubește țara”, scria sputnik.md.

Apelul pentru participarea la proteste a fost lansat de Iosefina Pascal săptămâna trecută, iar duminică, Iosefina Pascal a postat un videoclip la ora anunțată pentru debutul manifestării. „Vă așteptăm în Piața Victoriei!”, „Jos Dictatura sanitară”, a spus ea duminică seara, pe unul dintre conturile de Facebook.

Manifestul „#LaPușcărie”

În 9 iulie, tânăra a publicat pe blogul personal articolul cu titlul „Manifestul „#LaPușcărie” 12 iulie, opriți dictatura sanitară!”, în care își susține argumentele pentru organizarea mitingului.

Textul integral al „manifestului”:

„Toți oamenii care susțin Legea Dictaturii Sanitare, în forma abominabilă condeiată de Guwerner, sunt complici la distrugerea democrației şi libertăților cetățenești din România.

Legea este în întregime neconstituțională și voi puncta doar câteva aspecte:

De la ambiguitatea inițială, nefiind specificat un anume virus, sau infecție, lăsând loc pentru încarcerarea oamenilor care au orice fel de infecții, pentru că, sanchi, “reprezintă un risc pentru sănătatea publică”.

Până la toate articolele neconstituționale care instituie detenția forțată a cetățenilor în spitale, confiscarea și distrugerea bunurilor personale, idei asupra cărora Curtea Constituțională a României s-a pronunțat deja.

Culminând cu experimentele umane, cetățenii SUSPECȚI și ASIMPTOMATICI fiind supuși, obligatoriu, unor tratamente medicamentoase, fără acordul lor. Faptă care încalcă toate punctele Codului de la Nürnberg.

Obligativitatea adoptării recomandărilor emise de un organism global care a excelat în afirmații contradictorii și pseudo-stiintifice, OMS, reprezintă o subminare a suveranității naționale și este o situație unică în istoria României.

Mai mult decât atât, transformarea cetățenilor României în “ciumații Europei”, prin prezentarea acestor cifre alarmante, de la nivel diplomatic, reprezintă un atac grav la poziția geopolitică a țării în interiorul Uniunii Europene și nu numai.

Câteva declarații halucinante din ultimele zile, în care asistăm la o campanie de PR îngrozitoare pentru ca Parlamentul Blat să voteze legea Dictaturii Sanitare:

Rareș Bogdan: “Presa trebuie să ia exemple de oameni care au trecut prin calvarul coronavirus și să vorbească. Ca să putem CONVINGE oamenii că acest virus există!”Dacă trebuie să CONVINGI oamenii de existența unui “virus ucigaș”, atunci poate că mortalitatea nu este cea clamată de voi. COVID-19 NU este nici sectă în care să crezi și nici un virus necruțător, ci o nouă tulpină de coronavirus, adică o gripă și trebuie tratată cu seriozitatea specifică gripei.

De departe cea mai imbecil-cretinoidă afirmație a lui Klaus Johannis este următoarea: “Virusul nu ține cont de Constituție!”.Ascultându-i pe cei care scot asta pe gaura gurii, putem identifica indivizii care au creierul muci, tras la blender.Dar, de dragul dezbaterii, voi argumenta că virusul afectează OAMENI, care trebuie să respecte Constituția României și ale căror drepturi fundamentale sunt GARANTATE de Constituția României. Mai mult decât atât, autoritățile care trebuie să limiteze răspândirea unui virus trebuie să RESPECTE CONSTITUȚIA ȘI DREPTURILE CONSTITUȚIONALE ALE CETĂȚENILOR.

“Întregul cadru legislativ trebuie schimbat!”, este o afirmație care, coroborată cu îndemnul premierului de a nu respecta Constituția României, ne determină să înțelegem că Iohannis își dorește schimbarea Constituției prin referendum. Lucru foarte posibil, deoarece se dorește amânarea alegerilor și, implicit, prelungirea mandatelor aleșilor locali.

Nimic nu justifică adoptarea unei asemenea forme de dictatură medicală, nici dacă epidemia făcea zeci de mii de victime, nu 1000. Puținele voci care mai sunt libere in țara asta au datoria să semnaleze şi să oprească acest abuz şi această turnură halucinantă a lucrurilor. Ruşine tuturor celor care aderă, susțin sau încurajează instaurarea dictaturii! Au murit părinții şi bunicii voştri pentru libertatea pe care acum scuipați, pentru că v-ați speriat de o gripă și alegeți să trăiți ca sclavi.

Cei care nu se regăsesc în această descriere dură a unei mentalități toxice și fataliste, sunt așteptați în Piața Victoriei, duminică 12 iulie, ora 18, pentru a-și exprima revolta față de această tentativă de transforma a României într-o dictatură sud-americană.”

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
EXCLUSIV! Cum se simte acum fiul lui Kamara? Leon face progrese notabile: ”Este un mic...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Reacția șefului TikTok după promulgarea legii care interzice aplicația în SUA