Comercianții din Complexul Agroalimentar Piața Sudului și-au reluat activitatea în interior: ”Respectă toate regulile de siguranță, este spațios și poate concura cu orice alt complex comercial din Europa” (VIDEO)

Redactor:
Cristian Lisandru

Activitatea piețelor care îşi desfăşoară activitatea în spaţii închise a fost suspendată în luna noiembrie a acestui an, după ce guvernul condus de Ludovic Orban a luat o serie de măsuri de prevenție împotriva noului coronavirus.

Respectivele măsurile au fost îndelung comentate și au dat naștere unor serii nesfârșite de discuții pro și contra, iar după aproape o lună de la închiderea piețelor agroalimentare din spaţiile închise – cum a fost şi cazul Pieţei Sudului, spre exemplu, una dintre cele mai mari din București – toate locațiile din Sectorul 4 au fost redeschise.

”Începând de mâine (n.red. – 4 decembrie), toate piețele din sectorul 4 vor fi redeschise, astfel că încă de la primele ore ale dimineții, producătorii de fructe și legume de sezon își vor vinde marfa la tarabele amenajate în interiorul piețelor.

În cursul zilei de astăzi (n.red. – 3 decembrie), ca urmare a dispoziției primarului sectorului 4, Daniel Băluță, angajații Direcției de Administrare a Piețelor vor lua măsurile necesare astfel încât toate cele aproximativ 300 de tarabe mutate în urmă cu ceva mai mult de trei săptămâni în vecinătate să fie relocate în interiorul piețelor. Ulterior, producătorii vor așeza pe tarabe produsele proaspete, în așteptarea clienților”, a anunțat, ieri, Primăria Sectorului 4.

Comercianții și-au aranjat marfa pe tarabe, mulțumiți că își pot face treaba în condiții mult mai bune, asta după ce fuseseră nevoiți să se mute într-o parcare din apropiere pentru a putea vinde în continuare.

”Reamintim că în urmă cu aproximativ o lună, ca urmare a unor decizii guvernamentale, producătorii care aveau închiriate tarabe în noua piață a Sudului, au fost relocați în piața volantă pe care administrația locală a amenajat-o la parterul parcării etajate aflată la doar câțiva metri distanță, acolo unde existau condiții decente care nu doar că respectau normele legale, ci le și asigurau adăpost comercianților”

Primăria Sectorului 4

Micii producători susțin, acum, că această piață funcționează similar cu un centru comercial și că ”toate regulile impuse de pandemie sunt respectate”.

Firește, în prag de sărbători, toți comercianții speră să obțină un profit cât mai mare din vânzări. Însă, chiar și așa, oamenii sunt temători că ar putea veni, intempestiv, o altă decizie care le-ar putea afecta și mai mult afacerile, au declarat reporterului GÂNDUL.RO.

”Având produse perisabile riscam să se strice marfa, să sperăm că va reveni totul la normal”

Andreea crede într-o revenire rapidă la normalitate, astfel încât piețele să rămână deschise, așa cum s-a întâmplat în cazul supermarketurilor și al altor magazine.

Vânzătorii din piețe și producătorii au fost afectați de această măsură, iar tânăra spune că  – în toată această perioadă – a ținut magazinul închis din cauza produselor perisabile care s-ar fi putut strica.

”Să sperăm că va reveni totul la normal. Mi se pare ceva normal să se redeschidă piețele ca și supermarketurile și altele care au rămas deschise în această perioadă”, spune Andreea Muscă, intervievată de GÂNDUL.RO. ”Noi am ținut magazinul închis în perioada aceasta, nefiind foarte multă lume, având produse perisabile riscam să se strice marfa și am preferat să ținem magazinul închis ceea ce nu este ok nici pentru patron, nici pentru angajați”, mai spune tânăra.

”Sunt impresionată că dispunem de asemenea locații, de aceea cred că toate regulile de siguranță sunt foarte bine aplicate și nu avem nevoie de o altă perioadă prin care cred că unii români nu și-ar mai permite să treacă și a doua oară”, declară Andreea.

”După cum bine se vede, acest complex respectă toate regulile de siguranță”

Un alt comerciant aflat în Complexul Agroalimentar Piața Sudului recunoaște că această perioadă în care piețele au fost închise s-a dovedit a fi una dificilă, din toate punctele de vedere. Însă, odată cu această măsură de redeschidere a piețelor, se declară optimist.

”Foarte dificil! Nu prea am avut clienți că nu s-au legat legumele cu carnea. De acum încolo să sperăm ca ne va fi bine”, mărturisește comerciantul. ”În ziua de azi, orice este posibil”, spune Cristian în momentul în care este întrebat dacă se teme că piețele ar putea fi închise din nou.

La rândul ei, Bianca – producător – insistă asupra perioadei grele prin care comercianții și producătorii au fost obligați să treacă, din cauza măsurii restrictive, însă consideră că Piața Sudului este un ”complex care respectă toate regulile de siguranță” în timpul pandemiei de coronavirus, spunând chiar că poate rivaliza cu orice piață din Europa.

”Din păcate am trecut printr-o perioadă foarte dificilă. Sunt foarte dezamăgită de statul român că a adoptat hotărâri și decizii împotriva cetățenilor săi și împotriva producătorilor și comercianților români. După cum bine se vede, acest complex respectă toate regulile de siguranță. Este spațios și poate concura cu orice alt complex commercial sau altă piață din întreaga Europă”, concluzionează Bianca, pentru GÂNDUL.RO, în Complexul Agroalimentar Piața Sudului.

FOTO-BOMBA! Nu se aştepta nimeni sa posteze astfel de poze. Vedeta care a rupt netul...
Brigitte, șocată de ce a aflat! Sara i-a spus ce face Florin Pastramă în lipsa...
FOTO. Cum arată acum fosta amantă a lui Ciprian Marica! Ana Muntean s-a schimbat total
ADEVĂRUL despre familia lui Culiță Sterp. Nu au fost dintotdeauna bogați. Ce s-a întâmplat când...
Ce avere are, de fapt, Gigi Becali! Bombă: îl concurează pe Ion Țiriac. `Rețineți ce...
Benone Sinulescu, călcat de hoți! L-au lăsat fără toată munca de un an de zile,...
CORONAVIRUS 18 aprilie. Situaţia pe judeţe. Doar 5 judeţe au peste 100 de cazuri noi....
BANCUL ZILEI – Un primar află de la nevastă că a fost înșelat
SONDAJ. Topul politicienilor în care au încredere românii. Klaus Iohannis și Emil Boc, pe primele...
Brigitte, șocată de ce a aflat! Sara i-a spus ce face Florin Pastramă în lipsa...
Experimentul INUMAN care s-a petrecut la Pitești. Încercarea de DISTRUGERE a personalității umane, o pată...
Încă doi concurenți vor fi ELIMINAȚI de la Survivor. Prezentatorul Dan Pavel nu vrea să-i...
Horoscop 19 aprilie 2021. Zodia care trece peste perioada dificilă
Dacă vizitezi acest trib, bărbatul pleacă din casă, iar soţia lui vine la tine. Ce...
Horoscop - luni, 19 aprilie 2021. N-o să-ți vină să crezi ce se întâmplă cu...
Cele mai nocive sortimente de cafea pentru inimă. De evitat!
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Anunţul Apple la care nu se aştepta nimeni. Pun la cale un nou produs, realizat...
Inchide