Comercianții din Complexul Agroalimentar Piața Sudului și-au reluat activitatea în interior: ”Respectă toate regulile de siguranță, este spațios și poate concura cu orice alt complex comercial din Europa” (VIDEO)

Redactor:
Cristian Lisandru

Activitatea piețelor care îşi desfăşoară activitatea în spaţii închise a fost suspendată în luna noiembrie a acestui an, după ce guvernul condus de Ludovic Orban a luat o serie de măsuri de prevenție împotriva noului coronavirus.

Respectivele măsurile au fost îndelung comentate și au dat naștere unor serii nesfârșite de discuții pro și contra, iar după aproape o lună de la închiderea piețelor agroalimentare din spaţiile închise – cum a fost şi cazul Pieţei Sudului, spre exemplu, una dintre cele mai mari din București – toate locațiile din Sectorul 4 au fost redeschise.

”Începând de mâine (n.red. – 4 decembrie), toate piețele din sectorul 4 vor fi redeschise, astfel că încă de la primele ore ale dimineții, producătorii de fructe și legume de sezon își vor vinde marfa la tarabele amenajate în interiorul piețelor.

În cursul zilei de astăzi (n.red. – 3 decembrie), ca urmare a dispoziției primarului sectorului 4, Daniel Băluță, angajații Direcției de Administrare a Piețelor vor lua măsurile necesare astfel încât toate cele aproximativ 300 de tarabe mutate în urmă cu ceva mai mult de trei săptămâni în vecinătate să fie relocate în interiorul piețelor. Ulterior, producătorii vor așeza pe tarabe produsele proaspete, în așteptarea clienților”, a anunțat, ieri, Primăria Sectorului 4.

Comercianții și-au aranjat marfa pe tarabe, mulțumiți că își pot face treaba în condiții mult mai bune, asta după ce fuseseră nevoiți să se mute într-o parcare din apropiere pentru a putea vinde în continuare.

”Reamintim că în urmă cu aproximativ o lună, ca urmare a unor decizii guvernamentale, producătorii care aveau închiriate tarabe în noua piață a Sudului, au fost relocați în piața volantă pe care administrația locală a amenajat-o la parterul parcării etajate aflată la doar câțiva metri distanță, acolo unde existau condiții decente care nu doar că respectau normele legale, ci le și asigurau adăpost comercianților”

Primăria Sectorului 4

Micii producători susțin, acum, că această piață funcționează similar cu un centru comercial și că ”toate regulile impuse de pandemie sunt respectate”.

Firește, în prag de sărbători, toți comercianții speră să obțină un profit cât mai mare din vânzări. Însă, chiar și așa, oamenii sunt temători că ar putea veni, intempestiv, o altă decizie care le-ar putea afecta și mai mult afacerile, au declarat reporterului GÂNDUL.RO.

”Având produse perisabile riscam să se strice marfa, să sperăm că va reveni totul la normal”

Andreea crede într-o revenire rapidă la normalitate, astfel încât piețele să rămână deschise, așa cum s-a întâmplat în cazul supermarketurilor și al altor magazine.

Vânzătorii din piețe și producătorii au fost afectați de această măsură, iar tânăra spune că  – în toată această perioadă – a ținut magazinul închis din cauza produselor perisabile care s-ar fi putut strica.

”Să sperăm că va reveni totul la normal. Mi se pare ceva normal să se redeschidă piețele ca și supermarketurile și altele care au rămas deschise în această perioadă”, spune Andreea Muscă, intervievată de GÂNDUL.RO. ”Noi am ținut magazinul închis în perioada aceasta, nefiind foarte multă lume, având produse perisabile riscam să se strice marfa și am preferat să ținem magazinul închis ceea ce nu este ok nici pentru patron, nici pentru angajați”, mai spune tânăra.

”Sunt impresionată că dispunem de asemenea locații, de aceea cred că toate regulile de siguranță sunt foarte bine aplicate și nu avem nevoie de o altă perioadă prin care cred că unii români nu și-ar mai permite să treacă și a doua oară”, declară Andreea.

”După cum bine se vede, acest complex respectă toate regulile de siguranță”

Un alt comerciant aflat în Complexul Agroalimentar Piața Sudului recunoaște că această perioadă în care piețele au fost închise s-a dovedit a fi una dificilă, din toate punctele de vedere. Însă, odată cu această măsură de redeschidere a piețelor, se declară optimist.

”Foarte dificil! Nu prea am avut clienți că nu s-au legat legumele cu carnea. De acum încolo să sperăm ca ne va fi bine”, mărturisește comerciantul. ”În ziua de azi, orice este posibil”, spune Cristian în momentul în care este întrebat dacă se teme că piețele ar putea fi închise din nou.

La rândul ei, Bianca – producător – insistă asupra perioadei grele prin care comercianții și producătorii au fost obligați să treacă, din cauza măsurii restrictive, însă consideră că Piața Sudului este un ”complex care respectă toate regulile de siguranță” în timpul pandemiei de coronavirus, spunând chiar că poate rivaliza cu orice piață din Europa.

”Din păcate am trecut printr-o perioadă foarte dificilă. Sunt foarte dezamăgită de statul român că a adoptat hotărâri și decizii împotriva cetățenilor săi și împotriva producătorilor și comercianților români. După cum bine se vede, acest complex respectă toate regulile de siguranță. Este spațios și poate concura cu orice alt complex commercial sau altă piață din întreaga Europă”, concluzionează Bianca, pentru GÂNDUL.RO, în Complexul Agroalimentar Piața Sudului.

Transfer de titlu pentru Universitatea Craiova. Oltenii au dat mare lovitură şi l-au convins să...
O recunoşti? Boala a schimbat-o radical. Cândva, era una dintre cele mai elegante doamne de...
FOTO. Laura Cosoi, dezbrăcată în așternuturi! Cum s-a lăsat pozată superba blondă
DOLIU in lumea politica! A MURIT! Ion Iliescu – Am aflat cu profund regret vestea...
Cea mai frumoasă gimnastă din lume, mesaj șocant: `Nu mai trăim în epoca de piatră!`...
CTP s-a luat cu mâinile de cap în direct la TV după s-a întâmplat la...
Le-au injectat ser fiziologic în loc de vaccin. Unde s-a întâmplat
BANCUL ZILEI – Răpit si violat cu sălbăticie de 10 prostituate
Mai mulți asistenți și medici au fost „vaccinați“ cu ser fiziologic, în loc de ser...
O recunoşti? Boala a schimbat-o radical. Cândva, era una dintre cele mai elegante doamne de...
Viață de bogătan! Ion Țiriac a uitat 2 Ferrari-uri într-un garaj din München. Ce s-a...
O cameră de monitorizare a SUPRINS ceva neașteptat într-o pădure din România. „Privire LASER în...
Atenție, români! Te trezești cu Poliția la ușă dacă pe Google cauți așa ceva
Cum renunți la WhatsApp, îți ștergi contul pentru totdeauna și de ce este important să...
BAYWATCH: Veste tristă. Atăzi trăiește pe străzi și caută în gunoaie: „Nu mă spăl pentru...
Anunțul ȘOC despre Sebi, la fix două săptămâni de la dispariție. Ce s-a întâmplat, de...
Theresa Ivancik, femeia cu bicepși de 40 de centimetri care este des confundată cu un...
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Cine este femeia care S-A ÎMBOGĂŢIT cu o resursă din Carpaţi de care românii NU...
ȘOC!Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR devastator. Se anunță un DEZASTRU total pentru România!
Inchide