Comercianții din Complexul Agroalimentar Piața Sudului și-au reluat activitatea în interior: ”Respectă toate regulile de siguranță, este spațios și poate concura cu orice alt complex comercial din Europa” (VIDEO)

Publicat: 04/12/2020, 19:22
Actualizat: 04/12/2020, 19:27

Activitatea piețelor care îşi desfăşoară activitatea în spaţii închise a fost suspendată în luna noiembrie a acestui an, după ce guvernul condus de Ludovic Orban a luat o serie de măsuri de prevenție împotriva noului coronavirus.

Respectivele măsurile au fost îndelung comentate și au dat naștere unor serii nesfârșite de discuții pro și contra, iar după aproape o lună de la închiderea piețelor agroalimentare din spaţiile închise – cum a fost şi cazul Pieţei Sudului, spre exemplu, una dintre cele mai mari din București – toate locațiile din Sectorul 4 au fost redeschise.

”Începând de mâine (n.red. – 4 decembrie), toate piețele din sectorul 4 vor fi redeschise, astfel că încă de la primele ore ale dimineții, producătorii de fructe și legume de sezon își vor vinde marfa la tarabele amenajate în interiorul piețelor.

În cursul zilei de astăzi (n.red. – 3 decembrie), ca urmare a dispoziției primarului sectorului 4, Daniel Băluță, angajații Direcției de Administrare a Piețelor vor lua măsurile necesare astfel încât toate cele aproximativ 300 de tarabe mutate în urmă cu ceva mai mult de trei săptămâni în vecinătate să fie relocate în interiorul piețelor. Ulterior, producătorii vor așeza pe tarabe produsele proaspete, în așteptarea clienților”, a anunțat, ieri, Primăria Sectorului 4.

Comercianții și-au aranjat marfa pe tarabe, mulțumiți că își pot face treaba în condiții mult mai bune, asta după ce fuseseră nevoiți să se mute într-o parcare din apropiere pentru a putea vinde în continuare.

”Reamintim că în urmă cu aproximativ o lună, ca urmare a unor decizii guvernamentale, producătorii care aveau închiriate tarabe în noua piață a Sudului, au fost relocați în piața volantă pe care administrația locală a amenajat-o la parterul parcării etajate aflată la doar câțiva metri distanță, acolo unde existau condiții decente care nu doar că respectau normele legale, ci le și asigurau adăpost comercianților”

Primăria Sectorului 4

Micii producători susțin, acum, că această piață funcționează similar cu un centru comercial și că ”toate regulile impuse de pandemie sunt respectate”.

Firește, în prag de sărbători, toți comercianții speră să obțină un profit cât mai mare din vânzări. Însă, chiar și așa, oamenii sunt temători că ar putea veni, intempestiv, o altă decizie care le-ar putea afecta și mai mult afacerile, au declarat reporterului GÂNDUL.RO.

”Având produse perisabile riscam să se strice marfa, să sperăm că va reveni totul la normal”

Andreea crede într-o revenire rapidă la normalitate, astfel încât piețele să rămână deschise, așa cum s-a întâmplat în cazul supermarketurilor și al altor magazine.

Vânzătorii din piețe și producătorii au fost afectați de această măsură, iar tânăra spune că  – în toată această perioadă – a ținut magazinul închis din cauza produselor perisabile care s-ar fi putut strica.

”Să sperăm că va reveni totul la normal. Mi se pare ceva normal să se redeschidă piețele ca și supermarketurile și altele care au rămas deschise în această perioadă”, spune Andreea Muscă, intervievată de GÂNDUL.RO. ”Noi am ținut magazinul închis în perioada aceasta, nefiind foarte multă lume, având produse perisabile riscam să se strice marfa și am preferat să ținem magazinul închis ceea ce nu este ok nici pentru patron, nici pentru angajați”, mai spune tânăra.

”Sunt impresionată că dispunem de asemenea locații, de aceea cred că toate regulile de siguranță sunt foarte bine aplicate și nu avem nevoie de o altă perioadă prin care cred că unii români nu și-ar mai permite să treacă și a doua oară”, declară Andreea.

”După cum bine se vede, acest complex respectă toate regulile de siguranță”

Un alt comerciant aflat în Complexul Agroalimentar Piața Sudului recunoaște că această perioadă în care piețele au fost închise s-a dovedit a fi una dificilă, din toate punctele de vedere. Însă, odată cu această măsură de redeschidere a piețelor, se declară optimist.

”Foarte dificil! Nu prea am avut clienți că nu s-au legat legumele cu carnea. De acum încolo să sperăm ca ne va fi bine”, mărturisește comerciantul. ”În ziua de azi, orice este posibil”, spune Cristian în momentul în care este întrebat dacă se teme că piețele ar putea fi închise din nou.

La rândul ei, Bianca – producător – insistă asupra perioadei grele prin care comercianții și producătorii au fost obligați să treacă, din cauza măsurii restrictive, însă consideră că Piața Sudului este un ”complex care respectă toate regulile de siguranță” în timpul pandemiei de coronavirus, spunând chiar că poate rivaliza cu orice piață din Europa.

”Din păcate am trecut printr-o perioadă foarte dificilă. Sunt foarte dezamăgită de statul român că a adoptat hotărâri și decizii împotriva cetățenilor săi și împotriva producătorilor și comercianților români. După cum bine se vede, acest complex respectă toate regulile de siguranță. Este spațios și poate concura cu orice alt complex commercial sau altă piață din întreaga Europă”, concluzionează Bianca, pentru GÂNDUL.RO, în Complexul Agroalimentar Piața Sudului.

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
„Hammer time”: O bombă de fabricație franceză lansată de ucraineni distruge o clădire plină de...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Tatăl Andreei, studenta la Medicină, ucisă cu bestialitate, nu s-a putut dezlipi de sicriul cu...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Motivul inedit pentru care Volkswagen modifică logo-ul bine-cunosut - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Supermarketuri ÎNCHISE în weekend. A venit anunţul fulger: A apărut o problemă
Grigore Caramalac, crima organizată, sportul şi propaganda rusească în Republica Moldova (II)
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Tatăl lui Mirel Dragomir, despre crima sângeroasă comisă de fiul său: "Nu pot să-l privesc...
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Test de cultură generală. Care a fost prima țară care a trecut la ora de...