Condiții ORIBILE la un spital din România. Pacienții stau câte doi în pat, în saloane cu pereți scorojiți și lenjerie murdară

Condiții ORIBILE la un spital din România. Pacienții stau câte doi în pat, în saloane cu pereți scorojiți și lenjerie murdară
Condiții ORIBILE la un spital din România. Pacienții stau câte doi în pat, în saloane cu pereți scorojiți și lenjerie murdară./ Sursa FOTO: Vocea Transilvaniei
Publicat: 06/03/2023, 20:06

România continuă să uimească și, din păcate, nu într-un mod pozitiv, când vine vorba despre sistemul medical. Realitatea este departe de pretențiile unei țări europene, iar cel mai bine se vede asta din relatările pacienților.

În Vâlcea, la Spitalul „Costache Nicolescu”, din Drăgășani, bolnavii sunt tratați direct pe șantier, dacă putem spune așa.

Asta fiindcă fix ca un șantier arată unitatea medicală din Drăgășani.

Lucrări de reabilitare care nu se mai termină

Conducerea spitalului susține că este doar o situație temporară… care va ține tot anul.

Astfel, într-una dintre secțiile unității, pacienții sunt înghesuiți câte doi în pat, în saloane cu lenjerie murdară și mobilier degradat, cu pereți scorojiți și miros insuportabil. Ba, pe deasupra, bolnavii se văd nevoiți să-și procure singuri medicamentele, după cum relatează adevarul.ro.

Totul a fost făcut public după ce cineva a filmat condițiile din spital și a postat imaginile pe rețelele de socializare.

Conducerea unității afirmă că situația e una provizorie și s-a produs urmare a demarării unor proiecte de modernizare cu fonduri europene, care prevăd renovarea clădirilor vechi și construcția unui imobil (viitorul ambulatoriu). Alin Voiculeț, directorul Casei Județene de Asigurări de Sănătate (CAS) Vâlcea, admite că lucrările ar fi trebuit finalizate de anul trecut, dar au fost întârziate din varii motive. Astfel, s-a ajuns în situația ca spitalul să își piardă acreditarea, în toamna lui 2022, acum aflându-se în plin proces de reacreditare.

„Atenție! Imagini care vă pot afecta emoțional! Spital Municipal Drăgășani – imagini de la pacienți: lenjerie murdară, pereții, mobilier, obiectele sanitare într-o stare avansată de degradare, pacienții obligați să stea câte doi în pat (secție unde ar trebui să fie condiții speciale), o clădire care ar trebui să fie secție de psihiatrie în lucru de patru ani…, iar primarul ne spune că totul, de fapt, e minunat. La fel ca în comunism, minciuni și manipulare, deformarea adevărului… În poze pe Facebook se laudă că face investiții în sănătate. Pe SEAP, contracte de milioane de euro. Dar realitatea bate orice imaginație”, scrie într-un mesaj postat online consilierul municipal Marian Roșca (USR).

Directorul CAS Vâlcea, împreună cu noul manager al Spitalului Municipal Drăgășani, Alina Tălpărariu, declară că situația se confirmă, dar doar parțial și pun supraaglomerarea de pe secții pe seama lucrărilor de reabilitare.

„Chiar dacă nu am primit nimic oficial, ne-am autosesizat. Am făcut împreună cu directorul adjunct o vizită săptămâna trecută. Am discutat cu noul manager, aflat în funcție de doar trei zile. Am fost și la domnul primar. Am văzut și situația din spital. Pozele postate pot fi actuale sau nu. Erau într-adevăr câte doi pacienți în pat. Celelalte condiții nu s-au constatat, presupun că între timp, în acest interval, s-a mai modificat câte ceva: un cearșaf sau altele”, a afirmat directorul CAS Alin Voiculeț.

„Toate lucrările concomitente care se derulează la cele trei pavilioane ale spitalului au impus restrângerea secțiilor și amplasarea cabinetelor care vor fi alocate noii clădiri – în spații identificate la parterul spitalului. Sunt lucruri temporare” – Alina Tălpărariu, manager la Spitalul Municipal Drăgășani

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au...
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
China aplică strategia "broaştei fierte", acuză comandantul armatei americane din regiunea Indo-Pacific
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Se dau TOTAL GRATUIT, direct de la UE. Trebuie să depui cererea până pe 30...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Harriet Quimby, prima femeie care a traversat în zbor Canalul Mânecii