Copiii care îl așteaptă pe Moș Crăciun. Doi soți parcurg mii de kilometri pentru copiii săraci din România: „Nu poți să faci școala online pe stomacul gol”

Publicat: 24/12/2020, 13:10

În România, asociațiile țin de multe ori locul autorităților, contribuind la binele comunității. De patru ani ”Asociația Copii pentru Viitor” este prezentă în cele mai sărace comunități din România. În pandemie, Anca și soțul său, Adrian, nu au renunțat la acțiunile și au parcurs mii de kilometri prin țară.

Departe de zgomotul conferințelor, cei doi se implică direct în mijlocul oamenilor prin diferite proiecte, îmbunătățind calitatea vieții copiilor vulnerabili.

În slujba faptelor bune

Din 2006 cei doi soți au înființat ”Asociația Copii pentru Viitor”.  Au început cu o pagină de Facebook pe care creat-o pentru a îi cunoaște oamenii. Au ajuns în comunitățile cele mai sărace din România, acolo unde nu intră nimeni. De Crăciun, îi găsim tot acolo, în mijlocul celor mai sărace comunități.

Ultimele trei luni au însemnat campanii de ajutoare a familiilor din medii sociale dezavantajate, proiecte de mentorat, distrubuirea kiturilor de igienienă.

„Nu poți să faci școala online pe stomacul gol”

E nevoie de implicarea tuturor pentru a eradica săracia. Acești copii au nevoie de un trai decent pentru a continua școala. Au nevoie de hrană, au nevoie de un loc un să doarmă. Nu poți să faci școala online pe stomacul gol. Autoritățile trebuie să înceapă de aici”, spune Anca Iordănescu

Asociația Copii pentru Viitor este un ONG înființat în 2016, doar din voluntari. Scopul lor este reducerea abandonului școlar și integrarea copiilor proveniți din medii sociale dezavantajate.

În ultimele 3 luni am avut numeroase acțiuni  ajutorare a familiilor din medii sociale dezavantajate din judetul Hunedoara si Ialomita . Am distribuit pachete cu alimente, produse de igiena personală, îmbracăminte, la peste 500 de persoane, în colaborare cu Albalact, Kandia Romania, Asociatia Medicover, Olympus Food, Crucea Rosie, Bine Boutique.Proiectul de mentorat destinat copiilor institutionalizati din Centrul Rezidential de la Saulesti, Hunedoara, în colaborare cu BAnca pentru Alimente, Albalact, Club Sportiv CFR, Bine Boutique. De asemenea, am avut o acțiune de ajutorare a copiilor din secția de hemodializă a spitalului Marie Curie, în colaborare cu Banca pentru Alimente Bucuresti, Albalact, Kandia Romania, Qzine Catering, Asociatia Medicover. Am distribuit 250 de kituri de igienă în comunităti din Hunedoara si Ialomita, în parteneriat cu Asociatia Medicover. Am distrubui materiale de protecție (măști, halate de unica folosință) la spitale din Valea Jiului si spitalul Marie Curie din capitala, în parteneriat cu Ikea Romania.Dorim să le multumim partenerilor si sponsorilor care sunt alături de noi – Fundatia Groupe Renault Romania, care ne-a pus la dispozitie o masina Dacia Dokker cu care am ajuns in multe comunitati marginalizate, Albalat, pentru numeroasele produse lactate donate, Banca pentru Alimente”, spune Anca Iordănescu.

Cei care vor să susțină proiectele asociației pot contribui cu o donație în acest cont: RO87BTRLRONCRT0336144801, Banca Transilvania – Asociația Copii pentru Viitor.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase