Cum arată noile pistoale Beretta Storm primite de polițiștii de la Rutieră! GALERIE FOTO

Publicat: 04/11/2020, 12:50

Inspectoratul de Poliție Județean Arad a fost înzestrat cu 531 de pistoale Beretta Storm. Polițiștii de la Rutieră sunt printre cei care vor primi aceste arme.

„Armamentul performant, pe care îl vor folosi polițiștii, este model P×4, calibru 9×19 mm., dotat cu 2 încărcătoare și 17 cartușe aferente fiecărui încărcător, precum și tocuri moderne pentru portul acestuia.

Polițiștii sunt instruiți pentru manevrarea armamentului

Pistoalele vor fi distribuite polițiștilor de la formațiunile operative, respectiv la Biroul Autostrăzi, Poliție Rutieră, Ordine Publică și Poliția Transporturi.

De asemenea, polițiștii sunt instruiți temeinic, atât teoretic, cât și practic, privind caracteristicile și manipularea corespunzătoare a acestui armament nou”, se arată într-un comuncat transmis, miercuri, de IPJ Arad.

Protocol între Ministerul Economiei și Beretta

Ministerul Economiei și producătorul italian de armament Beretta au semnat anul trecut un protocol pentru înființarea unei societăți care să producă armament în România.

„Este un proiect de interes național, strategic, astăzi se semnează un protocol între Beretta și Uzina Plopeni. Ministerul Economiei, prin fabrica Plopeni oferă o armă de asalt ultramodernă, pe care o vom fabrica la Plopeni. Societatea nou înființată va avea ca acțiuni 80% statul român prin Ministerul Economiei, respectiv fabrica de la Plopeni, iar 20% Beretta. În primă fază, 15% din armă va fi fabricată în România, iar pentru contractul de offset vom avea pentru fiecare armă un pistol de calibrul 9 mm. Ministerul oferă Armatei Române un produs care agreat și pe piața internațională”, declara, anul trecut, ministrul Economiei de la acea vreme, Niculae Bădălău.