„De ce mami are cancer?” Povestea dureroasă a micuțului Yanis din satul Brătășanca și a mamei lui, Adriana

De ce mami are cancer? Povestea dureroasă a micuțului Yanis din satul Brătășanca și a mamei lui, Adriana
SURSA FOTO: Observatorul Prahovean
Publicat: 17/08/2022, 11:04

O tânără mamă din Prahova se luptă cu toate puterile pentru a învinge boala îngrozitoare cu care a fost diagnosticată, să aibă acces la medicamentele care se o ajute să se vindece, pentru a fi în continuare ăn viața celor doi copii frumoși pe care îi are, Denis și Yanis. Băieții sunt mult prea mici ca să înțeleagă că mama lor este bolnavă și că, fără ajutorul semenilor, s-ar putea prăpădi. O cheamă Adriana, are doar 41 de ani și un diagnostic necruțător: cancer de colon. Ea nu se lasă învinsă de lacrimi, dar soțului ei îî e teamă că va rămâne singur, cu cei doi fii, dacă boala o va doborî.

Adriana Barbu locuiește în satul Brătășanca, Filipeștii de Târg, iar până în iunie, nu își amintește să fi avut vreo problemă de sănătate, cât de mică. A avut grijă de casă, de cei doi băieți, născuți acum 5, respectiv 11 an. Până atunci a fost un om fericit și mulțumit, cu puținul pe care îi l-a dat Dumnezeu, fericită că este sănătoasă și poate avea grijă de familia sa, scrie presa locală.

Toată nenorocirea a început în iunie, când au apărut primele simptome ale bolii: amețeli, scaune cu sânge, spitale, o colonoscopie, o endoscopie și un diagnostic cumplit: adenocarcinom, grad 2. O tumoră de 10 centimetri, din cauza căreia fiecare zi a femeii e-un chin. Cancer colorectal.

Deși durerile, acum, sunt cumplite, prahoveanca luptă pentru viața ei, chinuită de boală de două luni. Adriana spune, cu durere în glas, că, de când a primit acest diagnostic înfricoșător, Denis, băiatul cel mare, e cel care o încurajează foarte mult. „Mămica mea, ești cea mai frumoasă din lume și te iubesc enorm de mult!”

Yanis, băiatul de 5 ani, nu înțelege prea multe. O vede pe mama cu dureri crunte și ar vrea să o ajute, dar nu știe cum. O mângâie doar și îi spune că totul va fi bine. Se întreabă, la doar 5 ani: „De ce îmbolnăvesc oamenii de cancer?” Și de ce a trebuit să cadă pradă acestei boli nemiloase chiar mama lui…

Adriana Barbu speră că tumora din cauza căreia viața îi atârnă de un fir de păr poate fi operabilă. Femeia este conștientă că o așteaptă  lungi și chinuitoare ședințe de chimioterapie, la care nu se știe cum va reacționa organismul ei, și, mai mult, se roagă să trăiască pentru copii ei.

„Mă rog să fiu bine pentru copiii mei. Nu îi pot lăsa orfani de mamă. Medicii mi-au spus că există riscul ca boala să se fi extins și la alte organe. Asta înseamnă metastază. Nu știu cum, nu știu de ce, nu înțeleg … Acum două luni eram bine, iar astăzi mă întreb câte zile mai am de trăit. Mă uit la băieții mei și nu vreau decât să le pot fi alături până vor fi pe picioarele lor. Atât îi cer lui Dumnezeu în fiecare zi”, ne-a spus, cu vocea scăzută, prahoveanca.

Iar pentru că totul costă, Adriana Barbu cere ajutorul celor cu suflet mare pentru a putea învinge cumplita boală, pentru că nu poate face față din salariul soțului și din alocațiile celor doi copii, care însumează puțin peste 3.000 de lei, conform sursei citate.

Cine dorește să fie om bun pentru Adriana Barbu, poate ajuta familia greu încercată în contul deschis pe numele soțului acesteia:

Titular cont: Barbu Vasile Octavian

RO15BACX0000004509593000

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase