De necrezut! Cu câți lei se vinde acum, la final de septembrie 2022, un kilogram de sparanghel în Carrefour și în Mega Image

De necrezut! Cu câți lei se vinde acum, la final de septembrie 2022, un kilogram de sparanghel în Carrefour și în Mega Image
SURSA FOTO: Reddit
Publicat: 28/09/2022, 10:25

Sparanghelul, unul dintre alimentele-minune pentru prevenirea accidentelor vasculare cerebrale, este din ce în ce mai scump în magazine.

Sparanghelul este unul dintre alimentele care este recomandat de specialiști pentru a preveni înfundarea arterelor, pentru a reduce inflamația și nivelul colesterolului. Procentul oamenilor care mor de boli de inimă este din ce în ce mai mare. Infarctul sau accidentul vascular cerebral au loc atunci când avem artere înfundate care întrerup fluxul de sânge către restul corpului.

Astfel, potrivit specialiștilor, riscul de a avea această problemă crește odată cu stresul, alimentația nesănătoasă și viața sedentară. Odată cu introducerea unor alimente sănătoase în alimentația oamenilor, aceștia pot evita înfundarea arterelor și pot reduce acest risc.

SURSA FOTO: Reddit

Sparanghelul conține vitaminele A, C și E, vitamine din grupa B (B1, B2, B6, B9), vitamina K, dar și în minerale precum fier, calciu, fosfor, sodiu și antioxidanți precum betacaroten, tocoferol și seleniu.

Acesta poate fi ținut la frigider doar o perioadă scurtă de timp, de 3 până la 4 zile.

Ce preț are în magazine

Pentru că sezonul sparanghelului a trecut la noi, pe lângă inflație, prețul a crescut enorm.

Daca vara costa 16 lei / 500 de grame, acum e mai mult decât dublu.

În Carrefour și în Mega Image, o legătură de 500 de grame este acum 33 de lei.

Deci, pentru un kilogram, clienții trebuie să scoată din buzunar 66 de lei.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase