Cele 10 alimente-minune care previn atacurile de cord și accidentele vasculare cerebral

Cele 10 alimente-minune care previn atacurile de cord și accidentele vasculare cerebral
Cele 10 alimente-minune care previn atacurile de cord și accidentele vasculare cerebral / Sursă Foto: Pexels - Ilustrativ
Publicat: 11/05/2022, 16:38

Persoanele care suferă de hipertensiune arterială pot avea arterele înfundate. Pentru menținerea sănătății inimii și a sistemului cardiovascular, există multe alimente care desfundă în mod natural arterele și previn atacurile de cord și accidentele vasculare cerebrale.

Aceste alimente nu numai că vă ajută arterele să numai acumuleze depuneri, dar vă scad și tensiunea arterială și reduc inflamația – toți factorii care contribuie la bolile cardiovasculare. Dacă doriți să scăpați de bolile de inimă, o alimentație pe bază de plante vă va asigura că nu o să aveți niciodată un atac de cord!

10 alimente care deblochează în mod natural arterele:

Iată 10 alimente pe care ar trebui să începi să le încorporezi în alimentația ta – ele vă vor ajuta să vă desfundați arterele și să inversați efectele obiceiurilor proaste. Nu trebuie să mănânci TOATE aceste alimente în fiecare zi, dar să te asiguri că mănânci măcar unele dintre ele în fiecare zi va fi foarte benefic.

Turmeric (1-2 linguri)

Unul dintre cele mai bune antiinflamatoare de pe planetă, turmericul ajută la reducerea inflamației, care este o cauză majoră a arteriosclerozei (întărirea arterelor). De asemenea, ajută la prevenirea aglomerării trombocitelor în vasele de sânge, făcându-l eficient în prevenirea aterosclerozei.

Avocado (1 avocado)

Avocado este unul dintre cele mai bune alimente pentru sănătatea cardiovasculară. Conține o concentrație mare de acizi grași mononesaturați și conține un compus numit beta-sitosterol, care scade colesterolul LDL, în timp ce crește colesterolul bun, HDL. Conține acid folic care ajută la protejarea împotriva accidentelor vasculare cerebrale, precum și vitamina B6 și acid folic, care ajută la reglarea nivelului de homocisteină. De asemenea, este bogat în potasiu, care ajută la controlul tensiunii arteriale.

Sparanghel (2 căni)

„Sparanghelul acșionează asupra venelor și arterelor eliberând presiunea, permițând astfel organismului să se adapteze la inflamația care s-a acumulat de-a lungul anilor.” spune Shane Ellison, chimist organic și autor al cărții Over-The-Counter Natural Cures. De asemenea, ajută la îndepărtarea cheagurilor de sânge mortale.

Rodie (1 cană)

Rodiile nu numai că au gust bun, dar sunt și uimitoare pentru sănătatea ta! Conțin antioxidanți puternici care protejează mucoasa arterelor de deteriorare și ajută la blocarea acumularii de colesterol în artere atunci când există niveluri crescute de grăsimi în sânge. S-a demonstrat că ajută la menținerea curată a depozitelor de grăsime în arterele gâtului.

Broccoli (2 căni, de preferință crud)

Broccoli este un superaliment care conține carotenoide, luteină, vitamina B6 și acid folic. Toți acești compuși ajută la prevenirea riscului de boli de inimă, accident vascular cerebral și ateroscleroză. Broccoli este, de asemenea, bogat în sulforafan care elimină cancerul, un antiinflamator major, care ajută la prevenirea inflamației în zonele arteriale „cu risc ridicat” (cum ar fi cele cu acumulare de placă). Sulforafanul activează o proteină protectoare naturală în aceste zone ale arterelor, care protejează împotriva bolilor de inimă.

Semințe de chia (2 linguri chia)

Un studiu realizat de Cleveland Clinic a arătat că semințele de chia ajută la îmbunătățirea tensiunii arteriale la diabetici. Acest lucru nu este surprinzător, având în vedere conținutul ridicat de fibre și antioxidanți al semințelor de chia, care ajută la reducerea nivelurilor mari de zahăr din sânge după mese.

Scorțișoară (1 linguriță scorțișoară, pudră)

Scorțișoara este un alt aliment puternic pentru sistemul cardiovascular. Aproximativ o jumătate de linguriță de scorțișoară pe zi poate reduce colesterolul rău (LDL) cu 18%, în același timp eliminând și prevenind acumularea plăcii. Scorțișoara previne eliberarea acidului arahidonic, un acid gras inflamator, din membranele trombocitelor din sânge. Prin urmare, oprește îngroșarea sângelui și previne creșterea tensiunii arteriale, care poate afecta în mod normal arterele delicate.

Pepene roșu ( 5-6 căni, sau 1/2 pepene mediu)

Beneficiile pepenelui roșu pentru sănătate sunt nesfârșite. Îmbunătățește funcția hepatică, ceea ce îl face eficient în eliminarea toxinelor din sânge și conține compuși precum arginina și citrulina, ambele reducând tensiunea arterială prin relaxarea vaselor de sânge. Acest lucru îl face fructul perfect pentru reducerea riscului de atac de cord și accident vascular cerebral. De asemenea, conține licopen, care este un protector cunoscut împotriva bolilor de inimă.

Merișoare (1 cană)

Aceste fructe de pădure bogate în antioxidanți reduc LDL si cresc nivelul de colesterol HDL. Acestea reduc inflamația nedorită în căptușeala vaselor de sânge și pot ajuta la reducerea riscului general de boli de inimă cu până la 40%!

Spirulina (1 lingură spirulină)

Mai multe studii au descoperit că spirulina este eficientă în reducerea colesterolului rău (LDL) și creșterea colesterolului bun (HDL). Conține concentrații mari de acizi grași GLA care previn acumularea de colesterol în organism și, prin urmare, reduce cantitatea de depozite de grăsime în artere. De asemenea, ajută la normalizarea tensiunii arteriale.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
Mihaela Bilic a deslușit misterul cartofilor congelaţi. De ce îi RECOMANDĂ pentru consum
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Prietena Robertei și a lui Sebi, dezvăluiri tulburătoare la opt luni după accidentul de la...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Monica Tatoiu a fost îngrozită. Diagnosticul crunt primit de la medici
Noua cucerire a lui Arpad Paszkany rupe tăcerea. Antonela are planuri mari cu milionarul
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Momentul în care o femeie merge cu unchiul mort la bancă să ia un împrumut:...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Unde se află prima cabană montană construită în România?