Elena din Iași a muncit 20 de ani în Spania pentru a construi o CASĂ în România. Ce a descoperit când s-a întors în țară

Elena din Iași a muncit 20 de ani în Spania pentru a construi o CASĂ în România. Ce a descoperit când s-a întors în țară
Elena din Iași a muncit 20 de ani în Spania pentru a construi o casă în România / Sursa FOTO: Facebook
Publicat: 16/08/2023, 09:38

O ieșeancă de 64 de ani trăiește de ceva vreme un adevărat coșmar. După ce a muncit 20 de ani în Spania ca să-și strângă bani pentru a construi o casă în România, femeia a ajuns într-o situație extrem de dificilă la revenirea în țară.

Ea și-a pierdut casa în care a investit ani de muncă și economii, iar acum este disperată fiindcă nimeni nu o ajută.

„Eram împreună cu un bărbat, dar necăsătoriți”

Sunt deja 20 de ani de când Elena a decis să plece la muncă în străinătate, având un singur gând – să strângă bani pentru a-și construi o casă pe terenul primit cadou de la o rudă a concubinului ei de la acea vreme.

Terenul se află în satul Bosia, comuna ieșeană Ungheni, scrie bzi.ro.

Eu am plecat în anul 2003, în Spania, eram împreună cu un bărbat, dar nu eram căsătoriți. Am plecat să fac bani pentru că am primit fără acte un teren de la o mătușă de-a lui și voiam să ne facem casa noastră în care să stăm. Mătușa lui ne-a spus că ne dă terenul cadou, care este izlaz, să ne facem casă, dar nu are acte pe el.

Așa am făcut, am plecat la muncă în Spania, iar fostul meu bărbat a luat-o destul de grav pe calea băuturii. Eu îi trimiteam bani pentru a mai face ceva la casă și el bea de toți banii.

Așa că am început să îi trimit bani mamei lui, pe numele Elena Ilie. Am chitanțe tocmai din acei ani și am dovada că i-am trimis bani”, a povestit femeia.

Anii au trecut și, din cauza problemelor cu alcoolul, Elena s-a despărțit de bărbatul cu care trăia. Însă, cei doi s-au înțeles ca el asă rămână în casă până când se întoarce și ea din străinătate, apoi locuința îi va reveni.

Undeva prin anul 2007, parcă, m-am despărțit de el pentru că nu mai suportam faptul că a luat-o pe căi greșite, ale băuturii, dar eu am rămas în continuare în Spania, la muncă, pentru că aveam nevoie de bani, desigur.

Eu i-am spus bărbatului să stea în continuare în casa pe care am ridicat-o, dar în momentul în care o să mă întorc în țară o să facem în așa fel încât să o vindem sau să stăm în ea separat.

A stat în ea timp de ani buni, iar prin anul 2015, dacă nu mă înșel, a murit. În anul 2005 am făcut racordare la curent și pe factură apare numele meu, dar, când eu eram în continuare la muncă, în Spania, fostul meu bărbat, care acum este decedat, a trecut contractul de la curent pe numele tatălui lui”, mai spune Elena.

La scurt timp după decesul fostului concubin, a murita și tatăl acestuia, care devenise proprietarul terenului, făcând parte dintr-un grup de moștenitori alături de frații lui.

Revenită în țară, Elena Dobrică a descoperit că în casa construită cu banii ei stau o femeie și un bărbat, fără acte legale.

Ce s-a întâmplat

Din câte se pare, Elena Ilie, mama fostului concubin, a vândut casa pentru doar 4.000 de euro unor persoane din sat. Dar, înțelegerea s-a făcut fără acte, căci bătrâna nu avea niciun drept asupra terenului sau a casei.

Eu am muncit în continuare în Spania și, când m-am hotărât să mă întorc în țară, în urmă cu trei ani, să stau și eu la casa mea, în care am băgat bani de-a lungul anilor, am avut o surpriză uriașă.

Mama fostului meu bărbat a vândut casa în care eu am băgat bani și a vândut-o așa, fără acte, cu o sumă care se învârtea în jurul a 4.000 de euro.

Aceste persoane stau în casa în care am băgat eu bani, de trei ani de zile, nu îmi pot da seama cum o femeie la vârsta de 75 de ani poate face așa ceva, dar nici pe cei doi nu îi pot înțelege cum au putut da banii pe o casă, unde știa tot satul că este a mea.

Cei doi care s-au mutat acolo, în casă, se cunosc cu primarul comunei, deci cine știe. Eu nu am primit nici măcar un leu, este o situație foarte complicată.

Am fost la primărie și nu au vrut să îmi spună pe numele cui este terenul și nimeni nu mă ajută în niciun fel să îmi recuperez casa unde am băgat bani. Eu la un avocat nu mă pot duce pentru că știu că mi se cere o sumă mare de bani și nu îmi permit”, reclamă Elena.

Au ocupat ilegal o casă și nu se lasă scoși din ea

Cel care stă în casa ridicată cu banii Elenei este Cătălin Ciobanu. Bărbatul spune că a avut o înțelegere ca să stea acolo.

Casa aceasta am luat-o de la doamna Elena Ilie, iar Elena Dobrică a venit la mine acasă, unde m-am mutat acum trei ani. Ea a fost în concubinaj cu băiatul doamnei Ilie de la care am luat eu casa.

Aici, unde este locul de casă, este izlaz. Eu am fost la primărie acum câțiva ani și l-am concesionat pe 99 de ani. Doamna asta de ce nu a venit deloc în țară?

Are atâția ani de când este plecată, dacă nu o luam eu, era vai de capul ei casa și tot. Și-așa că este vai de capul ei, dar de trei ani tot bag bani în ea”, se apără și, în același timp, acuză, Cătălin Ciobanu.

La rândul lui, primarul comunei Ungheni, Iulian Marcu, o îndeamnă pe ieșancă să își caute dreptatea în instanță.

Domnul acesta care stă acum în acea casă a venit la primărie să întrebe cum poate să cumpere casa, a decedatului Ilie Remus, și i-am spus că se poate vinde printr-o dezbatere de moștenire cu toți autorii care sunt pe titlu, după care să facă și edificarea acelei clădiri, iar mai apoi să facă o vânzare-cumpărare cu proprietarul casei. Acum, terenul este pe titlu cu cei șase moștenitori, dintre care doar doi mai trăiesc.

Dacă Elena Dobrică susține că a contribuit cu bani la acea casă, eu o sfătuiesc să meargă și să discute cu familia decedatului sau să meargă pe cale legală, în instanță”, a transmis Iulian Marcu, primarul din Ungheni.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
Ce trebuie să mâncăm pentru a ne feri de cancer: „Evitați aceste două lucruri!”
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
Tragedie în România de Florii! A MURIT
Cum a fost prins Prinţul Paul al României! Detaliul care l-a dat de gol. Acesta...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
Simona Halep SCHIMBĂ REGULILE în lumea tenisului. Decizie radicală după verdictul TAS
Meghan Markle, sperietoarea de la Palatul Kensington. Angajații tremurau când o vedeau
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
"Oare cât mai trebuie să mai îndur? Credeți-mă că nu mai pot". Mesajul fostului socru...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Pitagora, între matematică și învățăturile despre nemurirea sufletului