DRAMA unei românce din Spania. Rămasă fără loc de muncă, și-a pierdut casa și acum locuiește într-o mașină, împreună cu doi cățeluși

DRAMA unei românce din Spania. Rămasă fără loc de muncă, și-a pierdut casa și acum locuiește într-o mașină, împreună cu doi cățeluși
DRAMA unei românce din Spania, care a ajuns să locuiască într-o mașină / Sursa FOTO: screenshot
Publicat: 04/02/2023, 11:12
Actualizat: 04/02/2023, 12:57

Povestea unei românce din Spania, care a ajuns să locuiască într-o mașină, împreună cu doi cățeluși, a impresionat întreaga comunitate din Madrid.

Alina are 42 de ani și de trei luni este șomeră.

După ce a rămas fără loc de muncă, românca nu a mai reușit să plătească pentru apartamentul închiriat, așa că a ajuns… pe drumuri.

„Cățelușii sunt singurul lucru pe care îl am”

De fapt, într-o mașină, ca să respectăm adevărul. Fără slujbă și o casă în care să stea, Alina trăiește azi într-o mașină.

Chiar dacă sunt zile când nu are bani să își cumpere de mâncare, ea nu a putut renunța la cei doi căței pe care-i avea, așa că animalele au devenit „co-locatari” ai mașinii.

Drama Alinei, care de 22 de ani este rezidentă în Spania, a fost prezentată de TeleMadrid. Fiindcă nimeni nu i-a închiriat o cameră în care să poată aduce și doi căței, femeia a ajuns să locuiască într-o mașină, singura variantă la îndemână care i-a permis să-și păstreze prietenii.

„Nu poți să mergi cu câinii într-o cameră. Ar fi mai ușor dacă nu i-aș avea. Dar cățelușii ăștia sunt familia mea, sunt singurul lucru pe care îl am, nu am de gând să-i abandonez” – Alina

Serviciile Sociale ale Primăriei s-au oferit să-i plătească femeii chiria, dar numai după ce Alina va reuși să își găsească o cameră pentru ea și cățeluși.

Jurnaliștilor spanioli le-a spus că, în prezent, prioritatea ei sunt cei doi câini. „Chiar și atunci când suntem în mașină știu că trebuie să le dau de mâncare, când trebuie să le dau și cum să am grijă de ei”. Dragostea pentru animale nu cunoaște limite; din puținul rămas, românca merge la veterinar și cumpără medicamente pentru unul dintre căței, care este bolnav.

Când Telemadrid a căutat-o, Alina pregătea micul dejun pentru ea și cei doi cățeluși: o bucată de pâine, împărțită la toți trei. „Întâi cățeii și apoi eu. Dacă ei sunt bine, sunt bine și eu”, spune românca.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase