Este scandal uriaș la „Sfânta Parascheva”! Credincioșii mai au puțin și dau Moaștele pe jos / Aproape că se iau la bătaie cu jandarmii! VIDEO & FOTO

Publicat: 14/10/2020, 15:01
Actualizat: 14/10/2020, 15:15

Mai mulți credincioși veniți la „Sfânta Parascheva” din Iași fac un scandal monstru lângă moaște, pentru că nu sunt lăsați „la liber” să treacă să pupe racla. Credincioșii sunt supărați foc și pară pe restricțiile impuse de autorități!

Este scandal fără precedent la Iași. Este un adevărat haos în fața Catedralei Mitropolitane, unde oamenii, fără măști, stau înghesuiți, huiduie și se ceartă cu jandarmii, cărora le cer socoteală că nu sunt lăsați să ajungă la moaște.

Au tras de măștile altor credincioși

Au fost cazuri în care credincioșii care au venit cu măști au fost agresați de alți indivizi, pe motiv că se promovează o pandemie „care nu există”.

De altfel, de vineri, în fiecare seară, au venit oameni să protesteze față de aceste restricții și adesea i-au admonestat pe jandarmi, care nu fac altceva decât să pună în aplicare o hotărâre a Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

În cele din urmă, se pare că jandarmii au cedat, iar credincioșii pot intra „la liber” la moaște, scrie Ziarul de Iași.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase