Fratele cel mic al Regelui Charles al III-lea, Prințul Edward, vine în România. Agenda vizitei Alteței Sale Regale

Fratele cel mic al Regelui Charles al III-lea, Prințul Edward, vine în România. Agenda vizitei Alteței Sale Regale
Alteța Sa Regală Prințul Edward, Contele de Wessex / Sursa: Casa regală britanică
Publicat: 06/10/2022, 12:44

Ambasada Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord a anunțat, joi, că Alteța Sa Regală Prințul Edward, al patrulea copil al defunctei Regine Elisabeta a II-a, fratele actualului suveran, va veni în curând într-o vizită în România.

„Vești excelente! Suntem încântați să anunțăm că Alteța Sa Regală Prințul Edward, Contele de Wessex, Președintele Consiliului de Administrație al Fundației The Duke of Edinburgh’s International Award, va vizita România pentru cel de-al 14-lea Forum Internațional”, au anunțat joi reprezentanții diplomației de la Londra.

Evenimentul este programat săptămâna viitoare, între 11 și 14 octombrie, la Cluj-Napoca.

„Pe parcursul săptămânii, Contele de Wessex va petrece timp cu tinerii deținători ai Premiului de Aur din toată România și Europa pentru a le celebra realizările, precum și pentru a se întâlni cu lideri internaționali ai Programului Award din întreaga lume”, a anunțat Ambasada Regatului Unit.

Actualul suveran britanic, legătură specială cu România

Alteța Sa Regală Prințul Edward – Edward Anthony Richard Louis – este mezinul Reginei Elisabeta a II-a, al patrulea copil, care s-a născut la 10 martie 1964.

Majestatea Sa Regina Elisabeta a II-a, cel mai longeviv suveran britanic, a murit pe 8 septembrie, la vârsta de 96 de ani, după ce s-a aflat sub supravegherea medicilor la Castelul Balmoral. Funeraliile Reginei Elisabeta a II-a au avut pe 19 septembrie, la ceremonii fiind prezent și Klaus Iohannis și Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei și Alteța Sa Regală Principele Consort.

Actualul suveran al Regatului Unit, Regele Charles al III-lea, a fost primit ultima oară la Palatul Cotroceni, în calitate de Prinț de Wales, în 25 mai 2022. Dincolo de detaliile inedite despre viața unui monarh care a așteptat până la vârsta de 73 de ani pentru a-și lua în primire succesiunea, Regele Charles al III-lea are o legătură specială cu România, pe care a declarat de mai multe ori că o consideră a doua lui casă.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina Prundea a debutat în presa regională, la „Evenimentul Zilei de Transilvania”, la finalul anului citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase