Familia regală a României participă la funeraliile Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a

Familia regală a României participă la funeraliile Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a
Sursa: Familia regală a României
Publicat: 13/09/2022, 12:41
Actualizat: 13/09/2022, 12:48

Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei și Alteța Sa Regală Principele Consort vor lua parte la funeraliile Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a, a transmis, marți, Familia regală a României.

Actualul șeful Casei regale a României participă la funeraliile Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a, care sunt organizate, joi, la Londra.

Majestatea Sa Regina Elisabeta a II-a a murit joi, 8 septembrie, la la vârsta de 96 de ani, după ce s-a aflat sub supravegherea medicilor la Castelul Balmoral, din Scoția.

Mesaj de condoleanțe

La scurt timp după anunțul oficial, Biroul de Presă al Majestății Sale Custodele Coroanei a transmis că Majestatea Sa Margareta a României și ASR Principele Consort, alături de întreaga Familie Regală, au aflat cu imensă durere vestea trecerii la cele veșnice a Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a a Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.

Sursa: Familia regală a României

„Regina Elisabeta a II-a și Regele Mihai I, ambii descendenți ai Reginei Victoria, au fost legați întreaga viață prin afecțiune, admirație și prietenie. Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei a avut în Regina Elisabeta a II-a, de-a lungul întregii vieți, un inegalabil sprijin, model de cârmuire regală și curaj, un far luminos. Regina Elisabeta a fost mereu prezentă în viața Familiei Regale române și a păstrat o neîntreruptă legătură de familie”, au transmis reprezentanții Custodelui Coroanei.

„După dispariția Regelui Mihai și a Ducelui de Edinburgh, pentru Majestatea Sa Margareta, Regina Elisabeta a II-a a fost un punct de referință fundamental, un sprijin moral, intelectual, afectiv și instituțional. Toate generațiile din Familiile Regale română și britanică au fost apropiate, dar pentru generația de astăzi, Regina Elisabeta a II-a și Principele Philip rămân drept modele spirituale și profunde surse de inspirație”, a tranmis Biroul de Presă al Majestății Sale Margareta, care a a trimis o scrisoare Majestății Sale Regelui Charles al III-lea.

La Palatul Elisabeta din București, reședința Custodelui Coroanei, steagul este așezat în bernă, pentru a onora memoria Majestății Sale defuncte Regina Elisabeta a II-a.

La Palatul Elisabeta din București steagul este așezat în bernă / Sursa: Familia regală a României

Funeraliile Reginei Elisabeta a II-a vor avea loc luni, pe 19 septembrie. Sicriul monarhului a fost luat de la Castelul Balmoral din Scoția, dus la Edinburgh, apoi la Londra, pentru a fi depus la Westminster Hall, începând de miercuri și până în dimineața înmormântării, care este organzată la biserica Westminster Abbey din Londra.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina Prundea a debutat în presa regională, la „Evenimentul Zilei de Transilvania”, la finalul anuluiciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase