Frumusețea peisajelor de toamnă din România, surprinsă de Principesa Sofia într-un album de fotografii de artă. Cele mai impresionante instantanee

Frumusețea peisajelor de toamnă din România, surprinsă de Principesa Sofia într-un album de fotografii de artă. Cele mai impresionante instantanee
Sursa foto: Facebook - Familia Regală a României / Principesa Sofia
Publicat: 03/09/2022, 12:48

Familia Regală a României a publicat sâmbătă, pe contul de Facebook, o serie de fotografii de artă realizată de Principesa Sofia, sora Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei.

Principesa Sofia a realizat, de curând, noi fotografii de artă în județele Alba, Gorj și Argeș, Alteța Sa Regală a dorit să împărtășească frumusețea peisajelor de toamnă din țara noastră, după cum a anunțat Familia Regală.

Fotografiile realizate de Principesa Sofia surprind Lacul Vidra și Transalpina, drumul care leagă Munții Parâng de Carpații Meridionali. Traseul era denumit Drumul Regelui, fiind inaugurat în 1939 de Regele Carol al II-lea și de Regele Mihai.

Principesa Sofia a întâlnit la Rânca pe Adrian Băluță, care i-a povestit Alteței Sale Regale despre viața sa de cioban și bucuria de a străbate pășunile din județul Gorj.

Ultima oprire a Principesei Sofia a fost la Curtea de Argeș, la Noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală, unde a depus flori la mormintele regilor și reginelor României, potrivit postării de pe contul de Facebook.

A absolvit cursuri de specialitate

Conform biografiei oficiale de pe site-ul Familiei Regale a României, Alteța Sa Regală Principesa Sofia este cea de-a patra fiică a Regelui Mihai şi a Reginei Ana ai României.

Principesa Sofia s-a născut la Atena, în Grecia, la 29 octombrie 1957. A studiat în Elveţia şi Marea Britanie, apoi, în Statele Unite, a urmat cursuri de Arte Frumoase la University North Carolina, Ashevillle, şi de design grafic şi fotografie la Corcoran College of Art and Design din Washington, DC. O lungă perioadă, Principesa Sofia a lucrat şi a expus, cu succes, lucrări de artă, pe ambele maluri ale Atlanticului.

După căderea comunismului în România, în decembrie 1989, Principesa Sofia a părăsit Statele Unite şi s-a întors la casa familiei din Elveţia, pentru a-şi ajuta tatăl. A jucat un rol important în consolidarea Secretariatului de la Versoix, alături de sora ei,  Principesa Moștenitoare Margareta, în prezent Custode al Coroanei.

În ianuarie 1990, Principesa Sofia şi Principesa Margareta au păşit pentru prima dată pe pământ românesc. Au descoperit o societate profund marcată de perioada comunistă. Principesele au hotărât să pună bazele Fundaţiei Principesa Margareta a României, pentru a susţine proiecte durabile în domeniile educaţiei, dezvoltării comunităţii, societăţii civile şi culturii, proiecte care contribuie la reînnoirea spirituală şi socială a României.

În calitate de vicepreşedinte al Fundaţiei, Principesa Sofia a avut un rol esenţial în identificarea unor proiecte de mare importanţă, în campanii de strângere de fonduri pe întreg teritoriul Statelor Unite, în organizarea ajutoarelor umanitare. De asemenea, Principesa a contribuit la promovarea activităţii Fundaţiei pe plan internaţional.

În 1995, Principesa Sofia a publicat, la Bucureşti, o carte de poveşti pentru copii, ilustrată de tineri artişti români. Toate veniturile obţinute au fost cedate Fundaţiei pentru proiectele menite să sprijine copiii.

Fiica Principesei Sofia, Elisabeta-Maria Biarneix, s-a născut la Argenteuil, Franţa, în 1999. Principesa şi-a numit fiica după cele două Regine ale României, Regina Elisabeta şi Regina Maria.

Elisabeta-Maria și Principesa Sofia au locuit în Franţa până în anul 2018.

Începând din vara anului 2018, Principesa Sofia și fiica sa locuiesc în România. Principesa participă la evenimente publice, fie legate de educație și cultură, fie atunci i se încredințează misiunea de a reprezenta pe Majestatea Sa.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina Prundea a debutat în presa regională, la „Evenimentul Zilei de Transilvania”, la finalul anuluiciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase