INCREDIBIL. Femeia plătită cu 700 de lei pe lună, căreia ministrul Muncii i-a cerut scuze, a fost dată afară! Pentru că a spus adevărul?

Redactor:
Gândul
INCREDIBIL. Femeia plătită cu 700 de lei pe lună, căreia ministrul Muncii i-a cerut scuze, a fost dată afară! Pentru că a spus adevărul?
Situație revoltătoare în România: femeie concediată pentru că a spus adevărul despre salariul primit / Ministrul Muncii i-a cerut scuze Angelicăi Manole (foto dreapta)

În urmă cu câteva zile ministrul Muncii, Violeta Alexandru, și-a cerut scuze public față de o femeie din Prahova care a fost plătită cu doar 700 pe lună, deși a muncit o lună întreagă, iar  ITM Prahova a ignorat abuzul. Acum, muncitoarea a fost dată afară de la fabrica de confecții unde lucra, pentru că “a prejudiciat imaginea companiei”.

Ministrul Muncii a verificat situația din teritoriu și a confirmat situația abuzivă în care muncitoarea din Vălenii de Munte a fost pusă. Violeta Alexandru și-a cerut scuze femeii pe Facebook, dar întreg demersul ministrului nu a împiedicat angajatorul să o concedieze pentru „prejudicii de imagine”.

„Se confirmă informația apărută în spațiul public cu privire la o angajată a unei societăți de confecții, cu sediul în București și punct de lucru în Prahova, care nu și-a primit drepturile salariale. Am fost atentă din primul moment în care a apărut informația, este datoria mea să verific informațiile și mesajele primite. Supra-controlul nu a identificat solicitarea doamnei de concediu fără plată și, totuși, societatea a înregistrat-o în contabilitate ca fiind în concediu. Inițial, la controlul ITM Prahova, nu s-a văzut acest aspect”, a scris Violeta Alexandru pe pagina personală de Facebook.

Prejudiciile de imagine, motiv de concediere

Muncitoarea a reclamat faptul că mai multe angajate de la fabrica Tanex din Vălenii de Munte nu și-au primit salariile întregi pe luna aprilie. Ea primise 693 de lei pentru o lună întreagă muncită. Potrivit Libertatea, pe data de 29 iunie, femeii i-a sosit decizia prin care i s-a desfăcut contractul de muncă.

Angajatorul a invocat o “abatere disciplinară gravă”, prin faptul că muncitoarea ar fi făcut “declarații publice în mass-media despre societate și despre salariații acesteia, prejudiciind imaginea acestora”.

Firma a susținut că angajatele nu ar fi fost prezente la muncă, ci și-ar fi luat concediu fără plată, motiv pentru care le-a redus salariile. Ministrul Muncii a infirmat acest scenariu, spunând că „supra-controlul nu a identificat solicitarea doamnei de concediu fără plată și, totuși, societatea a înregistrat-o în contabilitate ca fiind în concediu, iar la controlul ITM Prahova, nu s-a văzut acest aspect”.

Ce urmează. „Rămâne de văzut!”

Muncitoarea nedreptățită de angajatorul din Vălenii de Munte este decisă să își urmărească dreptatea în instanță. După apariția decizie de concediere, Angelica Manole a scris pe Facebook „Rămâne de văzut”, ca răspuns la un comentariu pesimist primit în legătură cu cazul ei: „doar în România patronul are câștig de cauză….. Trist rău!”

După ce Angelica Manole a primit scuze de la Ministrul Muncii Violeta Alexandru pentru că Inspecția Muncii nu și-a făcut treaba, femeia s-a întâlnit cu avocatul Costel Gîlcă (foto mai jos), care s-a oferit să o ajute pro bono cu procesul împotriva fabricii Tanex. De asemenea, Angelica va fi ajutată și de un avocat de drep penal, Marius Popa Nițu, care va face tot pro bono demersurile necesare în instanță.

Fabrica de confecții din Vălenii de Munte produce haine pentru branduri de modă din afara țării. „Este meritul Angelicăi că problemele din această fabrică au fost expuse. Un curaj demn de film, despre care trebuie să continuăm să povestim, pentru a îi inspira și pe alții. Bravo, Angelica, mulțumim!”, i-a transmis pe Facebook Laura Stefănuț, coordonatorul pe România al campaniei Clean Clothes Campaign pentru cazul Angelicăi.

Concedierea femeii din Văleni va fi atacată în instanță

 

Medicul care a prezis pandemia de COVID-19 în 2017 a anunţat că urmează un nou...
Ce a pățit un bucureștean după ce a fost într-un bordel și a făcut amor...
FOTO. Cum a ajuns să arate la 46 de ani Adrian Ilie, celebrul fotbalist din...
FOTO. Larisa Iordache, imagini incendiare pe Instagram! Cum arată gimnasta, la 3 ani de la...
EA a fost rivala Elenei Ceaușescu, pe care soția dictatorului o ura de moarte. Cum...
COMENTARIU Lelia Munteanu. Cum s-a ajuns în Israel de la peste 9.000 la sub 1.000...
Ursula von der Leyen: Livrarea potenţialelor vaccinuri COVID-19 către ţările UE ar putea începe în...
Ce a pățit un bucureștean după ce a fost într-un bordel și a făcut amor...
A MURIT! Este vorba despre o vedeta din trustul PRO TV
De ce femeile POSTEAZĂ sau trimit fotografii aproape NUD cu ele. Ce nu știu BĂRBAȚII
Mama Luizei Melencu și-a strigat durerea. A ajuns la capătul puterilor și a lăsat un...
Anunț pentru toți românii de la bloc cu centrale termice de apartament. Cum faci economie...
Moşii de Toamnă 2020 sau Sâmbăta Morţilor: Ce este bine să dai de pomană în...
10 motive pentru care o femeie căsătorită îşi înşală soţul
SITUAŢIA ALARMANTĂ pe judeţe. Bucureştiul rămâne pe PRIMUL la numărul de infectări. Lista completă cu...
Care este meseria pe care o distruge noua invenţie a lui Bill Gates. Zeci de...
Top 3 cele mai norocoase zodii în data de 29 octombrie. Mută și munții din...
Inchide