INDUSTRIE. Mafia lemnului își freacă mâinile. Romsilva a plantat 27 de milioane de puieți forestieri!

INDUSTRIE. Mafia lemnului își freacă mâinile. Romsilva a plantat 27 de milioane de puieți forestieri!
INDUSTRIE. Mafia lemnului își freacă mâinile. Romsilva a plantat 27 de milioane de puieți forestieri! / Sursa FOTO: https://ecopolitic.ro
Publicat: 10/06/2020, 13:48

Romsilva anunță că a plantat peste 27 milioane de puieţi forestieri în campania de împăduriri de primăvară, care s-a încheiat în această săptămână.

Într-un comunicat de presă, Romsilva precizează că instituția a regenerat „10.065 hectare, cu 11,8% mai mult decât prevedea programul campaniei, din care 6.449 hectare fond forestier au fost regenerate pe cale naturală, iar 3.616 hectare pe cale artificială, prin împăduriri, inclusiv 17 hectare perdele forestiere înfiinţate în proximitatea autostrăzii A2”.

Datorită condiţiilor meteorologice favorabile, cele mai mari suprafeţe împădurite peste program au fost înregistrate la Direcţiile Silvice Suceava (cu 90 de hectare), Bacău (60 de hectare), Neamţ (35 de hectare) şi Mureş (33 de hectare).

Campania de împăduriri, proiect derulat sub înaltul patronaj al Preşedinţiei României

Direcţia Silvică Bacău a regenerat natural cu 306 hectare în plus faţă de programul iniţial, fiind urmată de Direcţiile Silvice Suceava, cu 88 de hectare, Mehedinţi (59 hectare) şi Mureş (60 de hectare).

De asemenea, s-au realizat lucrări de completări pe 1.469 hectare şi de refacere a plantaţiilor calamitate pe alte 178 hectare. În fondul forestier privat, administrat pe bază de contract, Romsilva a regenerat, în această primăvară, 1.503 hectare.

Campania de împăduriri de primăvară s-a desfăşurat în cadrul proiectului „O pădure cât o ţară”, iniţiat de Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor şi derulat sub înaltul patronaj al Preşedinţiei României.

111.554 hectare regenerate de Romsilva în ultimii 7 ani

În ultimii şapte ani, Romsilva a regenerat 111.554 hectare fond forestier de stat şi a plantat, în acest interval, peste 200 de milioane de puieţi forestieri.

Regia Naţională a Pădurilor administrează 3,13 milioane de hectare fond forestier proprietatea publică a statului, aproximativ 48% din totalul pădurilor la nivel naţional.