Klaus Iohannis, despre majorarea pensiilor: „Este imoral și incorect ca prețul unor crize să fie plătit numai de pensionari”

Publicat: 07/06/2022, 17:33

Președintele Klaus Iohannis a dat asigurări, marți, că Executivul lucrează și sunt discuții frecvente la nivelul coaliției pentru găsirea unor soluții pentru rezolvarea problemelor din economie, pentru combaterea inflației și pentru a stabilizarea nivelului veniturilor populației.

Întrebat dacă este de părere că Executivul ar trebui să ia toate măsurile necesare pentru a majora pensiile, inclusiv în acest an, șeful statului a declarat că guvernul trebuie să vină și va veni cu un plan serios care abordează frontal această chestiune.

„În condițiile în care avem inflație, avem prețuri în creștere la energie, la alimente, la combustibil, peste tot. Este evident că și pensiile trebuie să crească, pentru a da șansa pensionarilor să își permită cel puțin un minim necesar. Așa cum cresc salariile atunci când avem inflație și prețuri în creștere, așa trebuie să crească și pensiile”, a declarat șeful statului, marți, în timpul unei vizite la Școala gimnazială nr. 11 din Buzău.

Inflația a urcat la aproape de 14% în aprilie față de anul trecut, potrivit INS, cea mai mare scumpire este la gaze, cu peste 85%.

„Guvernul își face treaba cât poate de bine”

„Am mai spus-o de câteva ori și lumea nu știu dacă a înțeles foarte bine ce am vrut să spun. Este imoral și incorect ca prețul unor crize să fie plătit numai de pensionari. Pensionarii nu au nicio posibilitate să intervină cum are cineva care este în deplinătatea forțelor. Dacă nu îi ajung banii, își caută alt job, poate mai lucrează peste program și așa mai departe. Pensionarii stau în ceea ce primesc – pensia lor, și mi se pare rezonabil ca nivelul acestei pensii să fie adaptat situației și atunci este clar că guvernul trebuie să vină și va veni cu un plan serios care abordează frontal această chestiune”, a declarat șeful statului.

Întrebat cum vede analizele și măsurile pentru limitarea inflației, Klaus Iohannis a afirmat că s-ar fi bucurat ca experții să spună înainte că vine criza, pentru ca responsabilii să se poată pregăti.

„Așa, post festum, este ușor de comentat. Guvernul își face treaba cât poate de bine. Nu putem să explicăm populației că acum nu creştem nici salariile, nici pensiile, ca să nu creştem inflaţia şi pe urmă mai vedem. Trebuie să fim realiști. Oamenii au așteptări – și ele sunt legitime – de la Guvern să vină cu soluții și acum, și pentru termen mediu și pentru termen lung și din câte am discutat cu premierul și cu miniștrii, și discutăm destul de frecvent și discutăm și la nivelul coaliției, toate aceste chestiuni sunt avute în vedere și se lucrează pe ele. Vedeți că în fiecare săptămână apar noi și noi măsuri pentru a rezolva problemele, pentru a avea grijă să crească economia și pentru a combate inflația. Sigur, există tot felul de teorii, le cunoaștem, cu măsuri pro-ciclice și măsuri anti-ciclice. În final, sigur, guvernul va trebui să se îngrijească și să stabilizeze nivelul veniturilor populației, dar și să scadă inflația şi așa se va întâmpla”, a conchis șeful statului.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ireal ce a putut păți o tânără de 21 de ani, după ce a băut...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Cod roșu la Casa Regală a Marii Britanii! Starea Regelui Charles e din ce în...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie:...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Carmen Harra, previziuni pentru anul 2024. Cine va câștiga alegerile prezidențiale din România: ,,Poate să...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
DISPARE Shein din Europa? Comisia Europeană a luat decizia
Efectul postului intermitent asupra metabolismului. Rezultatele testelor pe voluntari
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”