Liceul din România unde elevii vin înarmați la școală! Ce au găsit jandarmii în rucsacul unui tânăr este ULUITOR

Publicat: 13/10/2020, 11:59

În cursul zilei de ieri, jandarmii au fost din nou solicitați să intervină la Liceul Tehnologic Dacia pe motiv că mai multe persoane tulbură liniștea publică. Din nou, jandarmii au descoperit arme albe în posesia unui tânăr, asta după ce săptămăna trecută o fată a intrat în curtea școlii înarmată „până în dinți”.

„Ajunși la fața locului, jandarmii au depistat un grup de tineri care la vederea jandarmilor au încercat să părăsească zona, fapt pentru care au fost opriți și legitimați.

Pe timpul verificărilor, oamenii legii au descoperit în rucsacul unuia dintre tineri, în vârstă de 15 ani, un cuțit cu lungimea de aproximativ 21 centimetri”, anunță Jandarmeria Argeș.

A doua fată de acest gen în mai puțin de o săptămână

Tânărului i-au fost întocmite actele de sesizare a organelor de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „Deținere de obiecte interzise” conform art. 372 Cod Penal.

Cercetările sunt acum cotinuate de către polițiștii Secției 3 Poliție.

„Având în vedere că este a doua faptă de acest gen în mai puțin de o săptămână, s-a dispus ca echipajele de jandarmerie să efectueze treceri mai dese și staționări mai lungi în zona unității de învățământ pentru a preîntâmpina astfel de situații.

Jandarmeria Română, cu siguranță, pentru fiecare!”, transmite sursa citată.

O fată a intrat săptămâna trecută înarmată în același liceu

Săptămăna trecută, o adolescentă de 16 ani a intrat cu arme albe asupra ei în același liceu, fiind descoperită de jandarmi la scurt timp după ce a intrat în curtea Liceului Tehnologic Dacia Pitești!

Jandarmii au fost chemați de către conducerea Liceului, fiind semnalați că în incinta școlii intraseră mai mulți tineri care nu erau elevi în unitatea respectivă.

Împreună cu fata au intrat și doi băieți

Jandarmii au găsit doi băieți și o fată, cu vârste cuprinse între 15 și 19 ani, care se aflau în curtea liceului.

Cei trei au fost legitimați și controlați, iar asupra fetei în vârstă de 16 ani au fost găsite două cuțite, unul cu lamă de 21 de centimetri, altul cu lamă de 25 de centimetri lungime și un pumnal tip box.

Toți trei au fost sancționați cu amenzi în valoare de 1500 lei

„Tânăra nu urma cursurile acolo și era împreună cu doi băieți în vârstă de 15 și 19 ani. Jandarmii au fost solicitați de conducerea unității de învățământ pe motiv că în interior au pătruns mai multe persoane fără a avea acest drept. Tânăra s-a ales cu dosar penal, cercetările fiind continuate de Poliție. Toți trei au fost sancționați cu amenzi în valoare de 1500 lei pentru pătrunderea fără drept în incinta liceului”, a tansmis Jandarmeria Argeș.