Fiica unui pacient mort în secția ATI COVID Piatra Neamț: „Sun de patru zile și nu am aflat nimic despre el…”

Fiica unui pacient mort în secția ATI COVID Piatra Neamț: „Sun de patru zile și nu am aflat nimic despre el...”
Fiica unui pacient mort în secția ATI COVID Piatra Neamț: „Sun de patru zile și nu am aflat nimic despre el...” / Foto: ZiarPiatraNeamt
Publicat: 15/11/2020, 10:32

Rudele pacienților internați la Spitalul Județean din Piatra Neamț sunt confuze și revoltate de felul în care li se comunică veștile teribile.

O femeie susține că de patru zile nu mai știa nimic de tatăl ei, internat în spitalul groazei și acuză personalul medical că îi închidea telefonul în nas de fiecare dată când suna să mai afle informații despre starea de sănătate a părintelui său, scrie antena3.ro.

„Am fost anunţaţi aseară la ora 23:00 că a decedat. Noi sperăm să fi fost la etajul 3, că am înteles că au fost tranferaţi”, spune fiica pacientului decedat la Spitalul Judeţean din Piatra Neamţ.

„Sistemul este mort! Sun, să aflu că tata e la reanimare şi îmi închide telefonul. Domne, dar fă-ţi un program să poată să sune aparţinătorul dacă are nevoie de ceva”, a mai spus fiica pacientului decedat la Spitalul Județean Piatra Neamț.

„Dacă îl laşi, îl laşi că nu te interesează. Sun, îi deranjez… Şi acum, aşa mult i-am deranjat că a luat foc”, a mai declarat revoltată fiica pacientului mort.

Lista celor arși de vii! S-a aflat cine a pierit în INFERNUL de la Piatra Neamț!

Persoanele care au decedat în urma incendiului izbucnit, sâmbătă seara, în Secţia Anestezie Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ, sunt 7 bărbaţi şi 3 femei, cu vârste cuprinse între 67 şi 86 ani, potrivit unui comunicat de presă remis, duminică, de conducerea unităţii sanitare.

„Ceilalţi 6 pacienţi, care se aflau în salonul alăturat celui care a fost afectat în totalitate de incendiu, au fost transferaţi, sâmbătă noapte, către Spitalul modular din Leţcani. (…) Conducerea SJU Piatra-Neamţ a luat toate măsurile pentru a asigura o continuitate a activităţii de salvare a vieţilor pacienţilor care necesită ventilaţie mecanică. Astfel, în cadrul UPU a fost amenajat un salon cu două paturi pentru ATI. În acelaşi timp, s-au început demersurile pentru amenajarea, la etajul 3 al unităţii sanitare, a unui salon pentru ATI”, se arată în comunicatul de presă.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult