Masca la control în Centrul Vechi: „Hai, bă, nene, lasă-mă. De ce să port mască?” GALERIE FOTO din timpul acțiunii desfășurate de Poliție în zona Lipscani

Redactor:
Alexandru Coman

Poliția locală din București a desfășurat, marți, o acțiune de control în Centrul Vechi al Capitalei, acolo unde a avertizat trecătorii de obligativitatea purtării măștii de protecție!

„Controale în Centrul Istoric. Astăzi, agenți din cadrul D.G.P.L.C.M.B. au desfășurat o acțiune de informare și prevenție în zona Centrului Istoric din Capitală. Scopul: obligativitatea purtării măştii de protecție în scopul prevenirii răspândirii SARS-Cov2.

„Hai, bă, nene, lasă-mă. De ce să port mască?”. Doamna este furioasă. Nu vrea în ruptul capului să se protejeze. Pe lângă ea trece un bătrân ce are masca corect pusă pe faţă. O priveşte, dă a lehamite din cap și pleacă încet. Polițistul din cadrul Direcției Centrul Istoric a D.G.P.L.C.M.B. îi explică, cu tact, noile reguli. Apoi, îi oferă o mască”, se arată într-o postare a Poliției Locale București.

Deocamdată au fost date doar avertismente!

Sursa citată mai arată că în doar câteva ore, echipele de polițiști locali au împărțit zeci de măști și avertismente verbale.

Asta, fiindcă începând de ieri, de la ora 16, Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență a hotărât ca în perimetrul Centrului Istoric să fie instituită obligativitatea purtării măştii de protecție.De mâine, cei care nu respectă legea vor fi sancționați”, mai spun cei de la Poliția Locală

Masca este obligatorie în spații deschise aglomerate!

Masca de protecție a devenit obligatorie în aer liber în mai multe zone din București, începând cu data de 4 august. Potrivit unei decizii adoptate de Comitetul municipal pentru Situaţii de Urgenţă, masca de protecție va fi obligatorie în toate zonele cu un grad ridicat de aglomerație, precum piețele, gările sau autogările, ori stațiile de autobuz, etc…

Decizia ca masca de protecție să fie purtată în București în aer liber în mai multe zone aglomerate a fost votată pe 3 august de către membrii Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență.

“S-a hotărât purtarea obligatorie a măştii de protecţie pe toată durata zilei în zona delimitată ca fiind Centrul Vechi, în toată zona pietonală. S-a decis obligativitatea purtării măştii de protecţie în pieţe, în târguri şi în expoziţii, pe toată durata desfăşurării expoziţiei, târgurilor de către toate persoanele. S-a hotărât purtarea obligatorie a măştii în staţiile STB, în gări, staţii CFR, peroane, autogări, staţii de auto, taximetre”, a spus purtătorul de cuvânt al Instituţiei Prefectului – Municipiul Bucureşti, Mariana Stancu-Ţipişcă.

 

Medicul care a prezis pandemia de COVID-19 în 2017 a anunţat că urmează un nou...
Școala on-line în România! Cum și-a umilit profesoara un elev: 'Nu am net' Continuarea întrece...
FOTO. Alexandra Stan, cele mai fierbinți ipostaze în care a apărut vreodată Cântăreața a lăsat...
Brigitte Pastramă, în lacrimi la tv! A explicat de ce a divorțat, de fapt, de...
Ceaușescu, întâlnire secretă cu Arsenie Boca. Ce i-a zis părintele l-a bântuit pe dictator până...
Ora de iarnă 2020: România dă ceasul înapoi în „cea mai lungă noapte din an”,...
Țara care te bagă la închisoare dacă nu porți mască în spațiile publice
Școala on-line în România! Cum și-a umilit profesoara un elev: 'Nu am net' Continuarea întrece...
Cu ea ar accepta să fie înșelată! Andra ar închide ochii dacă Măruță ar înșela-o...
400.000 de tinere au fost ţinute SCLAVE sexuale într-un singur loc. ''Mă VIOLAU în fiecare...
Obsesia dubioasă a lui Ceaușescu! Ce obliga oamenii de lângă el să-i facă zilnic. Doamne..
Organismul românilor, afectat GRAV în această seară. Ce se întâmplă sâmbătă, pe 24 octombrie
Dacă vezi omul din imaginea de mai jos, ai un IQ peste medie
10 motive pentru care o femeie căsătorită îşi înşală soţul
O experienţă străină în mijlocul Capitalei: Stilul de viaţă francez, în inima Bucureştiului.
Cine este miliardarul necunoscut din spatele lanţurilor de magazine Lidl şi Kaufland. Se cunosc atât...
Inchide