MĂSURI. Ordin semnat de Raed Arafat: Toate persoanele care vin din focarul din Kreis Gutersloh, Germania, trebuie să intre în carantină sau izolare timp de 14 zile

MĂSURI. Ordin semnat de Raed Arafat: Toate persoanele care vin din focarul din Kreis Gutersloh, Germania, trebuie să intre în carantină sau izolare timp de 14 zile
COVID-19. Autoritățile române iau măsuri după ce 1.300 de angajați de la un abator din Germania, infectați cu noul coronavirus. Jumătate sunt români / foto: Pixabay.com
Publicat: 22/06/2020, 17:01
Actualizat: 22/06/2020, 17:11

Toate persoanele care vin în România din districtul Kreis Gutersloh din Germania, acolo unde sute de români care lucrau la cel mai mare abator au fost infectați cu noul coronavirus, sunt obligate să intre în carantină sau izolare pentru 14 zile, conform ordinului semnat de comandantul acțiunii, secretarul de stat în MAI Raed Arafat.

„Pentru toate persoanele care vin în România din orașele districturlui Kreis Gutersloh Germania se instituie pe o perioadă de 14 zile măsura carantinării/izolării la locuința/locația declarată de persoana în cauză, împreună cu colocatarii, inclusiv familia/aparținătorii, după caz”, se arată în ordinul semnat duminică de comandantul acțiunii, Raed Arafat, și publicat luni pe site-ul Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), din cadrul Institutului de Sănătate Publică (INSP).

În cazul în care persoanele care vin din această zonă nu pot îndeplini aceste condiții sau nu vor să își expună familia, ele pot opta pentru carantina insituționalizată, în spații special destinate puse la dispoziție de autoritățile adminsitrației pubice locale.

Conform documentului ordinul a fost emis în contextul dezvoltării focarului de COVID-19 în abatorul din Tonnies din Rheda Wiedenbruck, impunerea carantinei în orașele Rheda Wiedenbruck, Gutersloh, precum și perspectiva extinderii zonei de carantinare prin includerea localităților limitrofe, dun districtul Kreis Guttersloh, care are un total de aproximativ 250.000 de locuitori.

Germania se află pe lista țărilor din zona verde, valabilă din 15 iunie, din care cetățenii asimptomatici care sosesc în România nu sunt obligați să intre în izolare, conform INSP. Lista este actualizată în fiecare săptămână, în funcție de contextul epidemiologic.

Ordinul Comandantului Actiunii Nr. 77791_21.06.2020 by Gandul.info on Scribd

17 români au părăsit carantina

În plus, documentul menționează mesajul transmis de Ministerul Afacerilor Externe, care avertizează asupra numărului mare de muncitori români testați și depistați pozitiv cu virusul COVID-19.

Potrivit informării Ministerului Afacerilor Externe, 1.300 de muncitori ai unei companii de prelucrare a cărnii din localitatea Rheda-Wiedenbrück, din Germania, au fost infectați cu COVID-19, iar jumătate dintre ei sunt români, conform datelor companiei, care urmau să fie confirmate de autoritățile saniatre din Germania. Consulul României la Bonn a mers la companie, pentru clarificări cu privire la cetățenii români.

„Conform cifrelor comunicate de autoritățile locale germane, până la acest moment, au fost testate 5899 de persoane, din care 1331 au fost depistate pozitiv pentru COVID-19. Departamentul de Sănătate Publică urmează să comunice date oficiale actualizate de îndată ce vor fi testate toate persoanele care își desfășurau activitatea în cadrul companiei. Reprezentanții oficiului consular au reiterat solicitarea de a primi cifrele oficiale cu privire la cetățenii români infectați, cât și datele de identificare ale celor 17 cetățeni români care au părăsit carantina în cursul zilei de ieri, partea germană comunicând că acestea vor fi transmise în cel mai scurt timp”, se arată în precizările MAE de duminică.

MAE menționează că, potrivit informațiilor comunicate de către autoritățile locale, s-a optat pentru o izolare parțială a orașului respectiv, fiind prezente în zonă forțe de ordine pentru a se asigura că persoanele testate pozitiv, precum și cele care se află în așteptarea rezultatului testelor, nu părăsesc locuințele și zona de carantină.”

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Legea se aplică deja în toată România. Este informația momentului pentru toți românii
Cum să faci 1 milion de euro în 5 ani! Discuție cu analistul financiar Iancu...
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
"A vrut să experimenteze pe copil". Un tată și-a lăsat bebelușul să moară de foame...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Cercetătorii au găsit o genă care protejează împotriva Alzheimer