UPDATE: Medicii au ieșit în stradă! Sunt proteste în toată țara declanșate de Federația Sanitas! – Galerie FOTO

UPDATE: Medicii au ieșit în stradă! Sunt proteste în toată țara declanșate de Federația Sanitas! - Galerie FOTO
Medicii, în stradă! Proteste în toată țara declanșate de Federația Sanitas! / Sursa FOTO: pixnio.com
Publicat: 12/01/2021, 12:59
Actualizat: 12/01/2021, 13:13

Medicii ies în stradă și protestează. Marți, sindicaliștii din Federația Sanitas pichetează sediile prefecturilor din țară, o acțiune declanșată pentru susţinerea salariaţilor din sănătate şi asistenţă socială, pe fondul apariţiei OUG nr. 226/2020, care prevede îngheţarea salariilor şi pensiilor în acest an.

Totodată, Sanitas solicită și convocarea comisiilor de dialog social de la nivelul fiecărei prefecturi.

Cadrele medicale, la protest în fața sediului Guvernului

Marți, la prânz, medicii se vor strânge în fața sediului Guvernului, din Piaţa Victoriei. Sindicaliştii au mai anunţat că vor picheta şi sediile Ministerului Sănătăţii, Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale, Ministerului Finanţelor Publice şi Parlamentului României în perioada în care vor avea loc dezbaterile pe Legea bugetului de stat.

„Refuzul Guvernului de a respecta legea şi de a acorda salariile cuvenite pentru anul 2021 salariaţilor din sănătate şi asistenţă socială reprezintă o jignire la adresa efortului pe care fiecare dintre aceştia îl depune zi de zi la locul de muncă, de mai bine de 11 luni”, a anunțat conducerea Sanitas într-un comunicat de presă.

Sanitas, petiție onaline și scrisoare deschisă adresată președintelui Iohannis

Acţiunile care vor mai fi organizate la nivel naţional de Federaţia Sanitas vizează lansarea unei petiţii online pentru susţinerea aplicării prevederilor Legii nr. 153/2017 şi exceptarea salariaţilor din sănătate şi asistenţă socială de la prevederile art. I din OUG nr. 226/2020. De asemenea, sindicaliştii vor redacta o scrisoare deschisă către preşedintele Klaus Iohannis.

Nu în ultimul rând, vor fi informate organizaţiile sindicale internaţionale la care Sanitas este afiliată despre situaţia creată de OUG nr. 226/2020 în rândul salariaţilor din sănătate şi asistenţă socială. „România este singura ţară europeană care în plină pandemie diminuează veniturile salariaţilor care se luptă în mod direct pentru stoparea acesteia”, susțin sindicaliștii din Sanitas.