Ne putem vindeca prin puterea minții? Prof. Dr. Constantin Dulcan: „Eu am făcut acest lucru”

Ne putem vindeca prin puterea minții? Prof. Dr. Constantin Dulcan: „Eu am făcut acest lucru”
Publicat: 31/08/2023, 16:33

Prof. Univ. Dr. Dumitru Constantin Dulcan, Dr. Liana Barnoș, medic – medicină generală, fondatorul Lilium Life Institute și Prof. Univ. Dr. Alexandru Vlad Ciurea, neurochirurg eminent, membru de onoare al Academiei Române au detaliat, joi, agenda primei ediție a evenimentului „Experiențele Vindecării”. Organizată de Lilium Life Institute, în parteneriat cu editura Didactica Publishing House și cu Fundația Inimă pentru Inimă, conferința cu participare internațională va avea loc pe 8 septembrie 2023, începând cu ora 10:00, la Opera Națională din București.

Evenimentule „Experiențele Vindecării” se va concentra pe domeniile neuroștiințelor, imunologiei, longevității, soluțiilor de avangardă în prevenția și tratamentul maladiilor neurodegenerative, autismului, bolilor autoimune și cancerului, au precizat gazdele conferinței de presă de joi.

Cu ocazia evenimentului, Prof. Univ. Dr. Dumitru Constantin Dulcan a fost întrebat de „Ce se întâmplă, Doctore?” (CSID) dacă ne putem vindeca cu puterea minții.

„Eu personal am făcut acest lucru. Îți asumi o răspundere. Fiecare stare psihică a noastră are o chimie. În 2003, când am fost operat, nu eram atât de informat ca în clipa de față, dar instantaneu am avut un sentiment de pace interioară profundă. Nu știam de ce. Acum știu. Această pace, această mulțumire cu tine însuți înseamnă o chimie a sănătății. Trebuie să înțelegem că venim dintr-un infinit invizibil, ajungem într-o lume concretă. Ne creăm propria realitate”, a răspuns Prof. Univ. Dr. Dumitru Constantin Dulcan.

„Modul în care gândim noi este legat de o chimie. Această chimie este benefică pentru sănătatea noastră sau nocivă. Vindecările prin puterea minții presupun niște condiții: elimini cuvântul „nu”, momentele de concentrare, de meditație pe această idee a vindecării sunt propice dimineața la trezire și seara înainte de momentul de a adormi pentru că suntem pe un alt ritm electroencefalografic care este permisivă tocmai pentru acceptarea unor idei benefice pentru sănătate”, a detaliat Prof. Univ. Dr. Dumitru Constantin Dulcan.

La rândul rău, Prof. Univ. Dr. Alexandru Vlad Ciurea, a povestit experiența sa cu virusul COVID-19 și cum a reușit să treacă peste boală cu ajutorul specialiștilor, dar și cu puterea minții. Reputatul neurochirurg a menționat că a făcut meditație în tot acest timp.

„Nu se poate ca eu cu mintea mea, cu creierul meu să nu înving această boală. Mintea mea trebuie să comande și eu să înving această boală, pentru că de mine depinde o întreagă familie, o întreagă comunitate (…) Mintea noastră trebuie să ne conducă înainte. Pe baza minții, corpul ascultă”, a spus Prof. Univ. Dr. Alexandru Vlad Ciurea.

Agenda evenimentului

Conferința internațională „Experiențele Vindecării” se adresează publicului larg, nefiind unul rezervat exclusiv specialiștilor, dar cu subiecte de interes actual explicate într-un limbaj accesibil oricui.

Potrivit organizatorilor, tematica abordată se va centra pe domeniile neuroștiințelor, imunologiei, longevității, soluțiilor de avangardă în prevenția și tratamentul maladiilor neurodegenerative, autismului, bolilor autoimune și cancerului.

Rezultatele cercetărilor ce vor fi comunicate în domeniul neuroștiințelor pornesc de la conștiința și impactul emoțiilor pozitive, al mediului și stilului de viață asupra creierului până la soluții validate în cazuri de autism și afecțiuni degenerative, precum Alzheimer sau Parkinson.

Imunitatea, ca proces continuu ce oferă protecție, vindecare și refacere a organismului împotriva majorității  maladiilor, va fi tema unei prezentări  ce anunță rezultate practice deosebit de încurajatoare pentru refacerea și consolidarea funcțiilor acestui sistem incredibil de complex.

Paradigma longevității, exprimată ca speranță de viață trăită în sănătate, energie și vitalitate, va fi abordată prin prisma metodelor de identificare a cauzelor ce oferă predictibilitate și aduc din invizibil în vizibil disfuncțiile ce pot fi acum abordate țintit, cu soluții inovatoare, de ultimă generație.

Măsurarea lungimii telomerilor, importanța acestora pentru longevitate, dar și tratamentele unice, inițiate, studiate si validate, vor fi prezentate în premieră în România de către un mare expert în domeniu din Japonia, conform organizatorilor.

Agenda conferinței deține următoarele prezentări și teme de discuții:

  • „Rolul alimentației sănătoase, a apei și al emoțiilor în asigurarea sănătății și longevității creierului” – Prof. Univ. Dr. Alexandru Vlad Ciurea;
  • „Apa ca mediu de transmitere cuantică a informației, atât în sănătate, cât și în boală” – Lector universitar Dr. Mihaela Gheorghiu, șef de lucrări la Disciplina de Fiziopatologie și Imunologie UMF „Carol Davila”, specialist în imagistică medicală;
  • „Terapiile de susținere a sistemului imunitar pentru activarea mecanismelor de auto-vindecare” – Prof. Dr. Toshio Inui, Japonia, imunolog de talie mondială;
  • „Aplicațiile fizicii cuantice în identificarea factorilor ce conduc la accelerarea îmbătrânirii” – Dr. Liana Barnoș, medic de medicină generală, fondatorul Lilium Life Institute;
  • „Experiența vindecării din perspectivă personală, calea spirituală a vindecării și cum o poate accesa oricine” – Prof. Univ. Dr. Dumitru Constantin Dulcan;
  • „Cele 7 principii de bază pentru lupta împotriva cancerului si o viață trăită in sănătate.” – Dr. Antonio Jimenez, fondator al clinicilor Hope4Cancer din Mexic.

Conferențiarii, atât din România cât și din străinătate, sunt experți de talie mondială, adevărate nume de referință în domeniile lor de activitate.

Sursa foto: CSID

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O celebră influenceriţă pe TikTok a fost asasinată în fața casei sale. Atacatorul s-a prefăcut...
Vești proaste pentru șoferi! Riscă amenzi de cinci ori mai mari. Greșeala care le poate...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Tradiții și obiceiuri la români. Ce nu ai voie să faci în Duminica de Florii...
Dieta Monicăi Anghel. A slăbit enorm în ultimii ani: alimentele la care a renunțat total!...
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
S-a aflat! Vor întârzia sau nu pensiile în luna mai 2024? Daniel Baciu a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Regula din CODUL RUTIER care te poate lăsa FĂRĂ PERMIS. Foarte puțini șoferi o cunosc...
Sunt cele mai scumpe mere din lume. Foarte puțini oameni și le permit
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin....
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Cum au trecut razele cosmice prin atmosfera Pământului acum 41.000 de ani?