Orașul din România care a ajuns să fie îngropat în GUNOAIE. Imagini ireale făcute publice

Orașul din România care a ajuns să fie îngropat în GUNOAIE. Imagini ireale făcute publice
Orașul din România care a ajuns să fie îngropat în gunoaie. Imagini ireale făcute publice / Sursa FOTO: Vremea Noua
Publicat: 07/09/2023, 16:35

Un oraș din România a ajuns să fie îngropat în gunoaie, la propriu. Locuitorii se plâng că nu mai suportă mirosul și mizeria, iar autoritățile dau vina de la unii la alții.

În Bârlad nu se mai poate trăi, spun oamenii de acolo.

Bârlad, oraș îngropat în gunoaie

Din păcate, în 2023, orașul Bârlad a ajuns să fie îngropat în gunoaie, care sunt lăsate pe străzi și neridicate cu zilele. Această situație poate fi cel mai des întâlnită în zona Gării, dar și la periferie.

Bârlădenii spun că nu este normal ca deșeurile lăsate pe domeniul public să nu fie ridicate.

Așa arată punctele de colectare a deșeurilor din Bârlad. Un oraș infect, firma care se ocupă de deșeuri, Urbana SA, nu își face treaba, nici Primăria sau Garda de Mediu nu își fac treaba. Această problemă este de mult timp, pute rău”, scrie Florin R. într-un e-mail trimis către publicația locală Vremea Nouă.

Potrivit sursei citate, cei de la Garda de Mediu confirmă că în Bârlad este o problemă cu gunoaiele, dar comisarul-șef Gabriel Cristian Laic susține că nu există rezolvare.

În ceea ce priveste disconfortul datorat mirosului insuportabil și mizeriei provenite de la containerele de gunoi amplasate în unele zone din municipiul Bârlad, în special în zona Odochia și Gina, punct Autogară, am efectuat control în data de 29.08.2023, în baza sesizării înregistrate la Garda Natională de Mediu și de la CJ Vaslui, cu nr. 1635/28.08.2023, împreună cu reprezentantul operatorului local de salubritate Urbana SA și am constatat următoarele:

  • în zona respectivă, deșeurile din punctul de colectare sesizat se ridică de două ori/zi , prima dată în jurul orei 06.00 dimineata și a doua oară în intervalul 14.00-15.30, sau uneori chiar și la ora 18.00, în functie de traficul din municipiul Bârlad; la punctul Autogară din zona Odochia și Gina se matură de 3 ori/zi;
  • având în vedere că în zona reclamată se află și mulți agenți economici, pe lângă populația din zona respectivă, în unele zile, în special în perioada lunilor iulie și august, crește volumul deseurilor depozitate în acest spatiu, existând zile (în special sâmbătă și duminică) când se depășește capacitatea de depozitare, sesizarea confirmându-se în aceste zile.

Din verificările efectuate, am constatat faptul că deja există adresa nr. 37420/25.08.2023 emisă de Primăria Bârlad către Urbana SA Bistrița și spre știință către ADI Vaslui prin care se aduce la cunostintă operatorului de salubritate că există mai multe sesizări din partea populatiei cu privire la disconfortul creat de mirosul și mizeria din zona punctelor de colectare a deseurilor, precum și de faptul că nu se respectă anumite prevederi din Caietul de sarcini legate  de curătarea, igienizarea punctelor de colectare, curătarea și întreținerea utilajelor. De asemenea, se solicită soluționarea cât mai urgentă a aspectelor prezentate, precum și prezentarea graficului de spălare și dezinfecție a containerelor și punctelor de colectare.

În urma acestei adrese, Primăria Municipiului Bârlad a convocat conducerea Urbana SA în data de 01.09.2023, orele 11.00 la o întâlnire de lucru pe tema îmbunătătirii activitătii de colectare a deseurilor si de întretinere a punctelor de colectare.

Măsuri stabilite de Garda de Mediu în sarcina operatorului de salubritate sunt: se vor lua toate măsurile necesare de mentinere, întretinere si curătare frecventa a eurocontainerelor si europubelelor din dotarea punctului de colectare pentru a preîntâmpina disconfortul creat de mirosurile degajate de neintretinerea corespunzătoare a acestora”, este concluzia venită de la Garda de Mediu Vaslui.

Totuși, până la găsirea unei soluții, orașul continuă să arate ca un ghetou american, în care guvernează haosul și mizeria.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un drog „neobișnuit de puternic” a omorât un om și a băgat alți opt în...