Patronii de restaurante, dispuși să încalce regulile ca să-și salveze afacerile! Câte persoane pot participa la un eveniment (EXCLUSIV)

Patronii de restaurante, dispuși să încalce regulile ca să-și salveze afacerile! Câte persoane pot participa la un eveniment (EXCLUSIV)
Publicat: 15/07/2020, 14:30
Actualizat: 15/07/2020, 14:35

Pandemia de COVID-19 riscă să șteargă cu buretele zeci de localuri din București. Sub pretextul organizării unui botez în luna august, reporterii speciali Gândul.ro au contactat mai multe restaurante din Capitală.

Deși unii retaileri din domeniul HORECA vor să devieze de la cadrul legal, majoritatea agenților economici respectă regulile de distanțare fizcă. Ofertele variază, însă majoritatea nu acceptă mai mult de 20 de invitați în interior. Cei mai mulți vând ofertele în spațiul exterior al localului.

Cu toate acestea, la unele localuri număr invitaților variază. Unele restaurante sunt dispuse să primeasă  în interior un număr mai mare decât prevede legea (20), în timp ce alții respectă temeinic.

Dispuși să încalce legea

Spre exemplu, într-un caz a fost admis un număr de 64 de locuri în interior pentru un ipotetic botez pe care am pretins că am vrea să-l organizăm în august, iar un alt local ne-a permis și un număr de 80 de invitați în exterior. Deși maximul de persoane în interior la un eveniment privat este de 20, un reprezentant al  unui restaurant ne-a comunicat că a acceptat toate contractele pe un minimum de 40 de persoane în interior.

Ofertele de meniuri au rămas la fel, chiar dacă avem peste jumătate de milion de șomeri,  iar veniturile majorității populației s-au diminuat. Doar doi manageri de localuri au fost dispuși să negocieze o ofertă în funcție de tipul de meniu ales. Per total, reprezentanții HORECA își mențin aceleași prețuri. În timp ce majoritatea zilelor de sâmbătă sunt rezervate, duminicile încă își așteaptă clienții.

Majoritatea persoanelor care aveau planificate evenimente pentru lunile mai și iunie le-au decalat pentru august și septembrie, așa că solicitările sunt mari.

Prețurile nu au scăzut

Meniurile variază între 45 și 60 de euro în funcție de restaurant. Pe lângă felurile principale de mâncare, prețul asigură și un DJ la unele restaurant, un candy-bar și un open bar.

Majoritatea patronilor au fost deschiși să ofere informații despre organizarea tuturor tipurilor de evinemente ținând cont de regulile pandemiei,  chiar dacă unii au fost dispuși să încalce legea. De altfel, speranțele lor comune se concentrează în jurul lunii august când aceștia speră la condiții  suplimentare de relaxare.

Potrivit măsurile din prezent, evenimentele private în spaţii închise se pot organiza cu participarea unui număr maxim de 20 persoane. Evenimentele private în spaţii deschise se pot organiza cu participarea unui număr maxim de 50 persoane.

Ina Stoica
Este absolventă a Facultății de Litere-Limbi și Literaturi Străine din București. Are un masterat în domeniul jurnalismului și cel al comunicării obținut în urma studiilor urmate la FJSC și Université Lumière Lyon 2. A lucrat în trustul citeste mai mult
Marian Iancu a ajuns într-o stare deplorabilă: ”E terminat, de-abia mai merge”. Ultimele informaţii despre...
Veste-şoc pentru fanii Survivor! Emisiunea care a fost scoasă din grilă, după doar 3 zile
FOTO. Cum arată fiica lui Virgil Ianțu în costum de baie! Adolescenta este de o...
Semnale de alarmă într-o relație: lipsa certurilor între parteneri e un semn rău
Bombă în miez de noapte: negocierile dintre Loți Boloni și FRF au picat! Antrenorul a...
Turcia îşi schimbă numele. Ce alegere a făcut preşedintele Erdogan
Metoda de furt care face ravagii. Cu o simplă monedă, HOȚII iau tot din MAȘINĂ
BANCUL ZILEI – Doi francezi fac dragoste în cabinetul medical. Doctorul privește acțiunea și dintr-o...
Premierul Nicolae Ciucă și-ar fi plagiat teza de doctorat
Veste-şoc pentru fanii Survivor! Emisiunea care a fost scoasă din grilă, după doar 3 zile
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
Simona Halep, victorie CATEGORICĂ în meciul cu brazilianca Haddad Maia
Cei mai buni actori, aflați în viață, care nu au primit încă un Oscar
Răsturnare șocantă de situație: Cine i-a omorât, de fapt, pe cei doi studenți de la...
România a dat lovitura în Europa! Nimeni nu se aștepta la așa ceva
Ceasul Apocalipsei va bate în câteva ore. Doomsday Clock ştie când vine sfârșitul lumii
Este oficial: Toţi românii pot primi o zi liberă suplimentară de la angajator. Ce trebuie...
Care este şcoala pe care dacă o faci în România ai cele mai mari şanse...