Penthouse de 80 mp pe „Nordului”, făcut scrum! / Incendiul din „Blocul vedetelor” a fost stins | FOTO&VIDEO

Publicat: 11/10/2022, 20:00
Actualizat: 11/10/2022, 21:28

Incendiu puternic pe Șoseaua Nordului din Capitală. Un penthouse de 80 de metri pătrați s-a făcut scum. Pompierii au ajuns imediat la fața locului.

Din imaginile obținute se văd flăcările cum au cuprins tot acoperișul acestui apartament.

Clotilde Armand, primarul pompier. Pentru poze

UPDATE 20:50 – Incendiul a fost lichidat, transmit pompierii. În total, la acțiunea contracronometru și care s-a desfășurat în condiții dificile privind accesul au luat parte 20 autospeciale de stingere, 4 autoscări, 1 autospecială de descarcerare, 1 echipaj SMURD.

Altfel, la fața locului a sosit și primarul Sectorului 1, Clotilde Armand. Probabil la sfatul consilierilor personali, Clotilde a luat un echipament de la pompieri, și-a pus chiar și casca pe cap și a purces. Dar nu la altceva decât la dat din gură la tv, în fața camerelor de filmat. Primarul pompier Clotilde Armand are, deja, o certitudine legată de acest incendiu: ea nu se face vinovată de nimic!

„Va trebui să verificăm fiecare autorizație de construcție de cine a fost dată, cine a emis-o și să plătească pentru ce s-a întâmplat. Acum să văd și eu, să primesc ultimul raport. Este exact ce nu ne dorim, un exemplu de urbanism ilegal, prost înțeles – străzi înguste, clădiri înghesuite… Cine a emis aceste autorizații? Eu am refuzat mereu să emit acest tip de autorizații, să fac orice compromis pe partea de urbanism”, a declarat Clotilde Armand.

„Blocul vedetelor”. „Săgeată” Niculae și Loredana Chivu, printre locatari

UPDATE 20:20 – „Blocul vedetelor”, așa poate fi numit complexul de lux care arde puternic pe Șoseaua Nordului. În acest ansamblu rezidențial au apartamente Marius Niculae (fost mare fotbalist) și Loredana Chivu. În plus, lângă bloc are casă și manelistul Florin Salam!

UPDATE 20:01 – Alimentarea cu energie electrică a întregului bloc a fost oprită de ISU. Exista riscul producerii unei deflagrații. Din fericire, nu sunt raportate victime. Pe de altă parte, susține Antena 3, locuitorii din bloc acuză că nu există stingătoare de incendiu în bloc, iar pereții clădirii ar fi „din carton”.

UPDATE 19:49 – Potrivit Antena 3, se pare că penthouse-ul care a luat foc ar face parte dintr-o clădire care înainte era Hotel Persepolis. Situat pe strada Virgil Madgearu, la numărul 24-27, nu departe de Ambasada Chinei, stabilimentul a fost transformat din hotel într-un bloc de locuințe. Sunt informații că mai mult de un penthouse ar fi luat foc. Tot ultimul etaj al blocului, acolo unde erau numai apartamente de top, a fost cuprins de flăcări! Întreaga suprafață afectată ar fi de 600 de metri pătrați.

ISU București: „Există posibilitatea de propagare a incendiului”

Daniel Vasile, purtătorul de cuvânt al ISU București, a declarat la Antena 3: „Suprafața estimată în urmă cu scurt timp era de 80 de metri patrați. Informațiile transmise de comandantul intervenției ne arată că, cel puțin până în acest moment, nu sunt victime. Este o ardere foarte intensă. Există și posibilități de propagare a incendiului la un alt imobil de locuit, aflat în imediata vecinătate, tot la partea superioară. Este posibil ca numărul de resurse să crească. În acest bloc au fost luate măsuri pentru stingerea incendiului, dar și pentru evacuarea persoanelor de la parter către partea superioară. În funcție de modul de manifestare al incendiului, se pot lua măsuri și pentru evacuarea preventivă a locatarilor din imobilul expus acestui risc”.

Pentru că există pericol de propagare a incendiului, dispozitivul care acționează la fața locului a fost suplimentat cu încă două autospeciale. În momentul de față, 11 mașini de pompieri se luptă cu flăcările care au cuprins acoperișul unui penthouse din „Nordului”.

În cel mai scurt timp, la fața locului au sosit opt echipaje de pompieri, 3 autoscări, 1 mașină de la descarcerări și un echipaj SMURD. Din păcate, din cauza mașinilor parcate pe strada îngustă, accesul pompierilor este îngreunat. Pentru stingerea incendiului se intervine cu jet de apă de jos în sus. Ulterior,

Deloc surprinzător, pe stradă există hidranți, dar sunt nefuncționali, astfel că pompierii au probleme în a găsi o sursă de apă pe care să o folosească pentru stingerea incendiului.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Condamnarea pentru viol a lui Harvey Weinstein, anulată de o instanță din New York