Penthouse de 80 mp pe „Nordului”, făcut scrum! / Incendiul din „Blocul vedetelor” a fost stins | FOTO&VIDEO

Publicat: 11/10/2022, 20:00
Actualizat: 11/10/2022, 21:28

Incendiu puternic pe Șoseaua Nordului din Capitală. Un penthouse de 80 de metri pătrați s-a făcut scum. Pompierii au ajuns imediat la fața locului.

Din imaginile obținute se văd flăcările cum au cuprins tot acoperișul acestui apartament.

Clotilde Armand, primarul pompier. Pentru poze

UPDATE 20:50 – Incendiul a fost lichidat, transmit pompierii. În total, la acțiunea contracronometru și care s-a desfășurat în condiții dificile privind accesul au luat parte 20 autospeciale de stingere, 4 autoscări, 1 autospecială de descarcerare, 1 echipaj SMURD.

Altfel, la fața locului a sosit și primarul Sectorului 1, Clotilde Armand. Probabil la sfatul consilierilor personali, Clotilde a luat un echipament de la pompieri, și-a pus chiar și casca pe cap și a purces. Dar nu la altceva decât la dat din gură la tv, în fața camerelor de filmat. Primarul pompier Clotilde Armand are, deja, o certitudine legată de acest incendiu: ea nu se face vinovată de nimic!

„Va trebui să verificăm fiecare autorizație de construcție de cine a fost dată, cine a emis-o și să plătească pentru ce s-a întâmplat. Acum să văd și eu, să primesc ultimul raport. Este exact ce nu ne dorim, un exemplu de urbanism ilegal, prost înțeles – străzi înguste, clădiri înghesuite… Cine a emis aceste autorizații? Eu am refuzat mereu să emit acest tip de autorizații, să fac orice compromis pe partea de urbanism”, a declarat Clotilde Armand.

„Blocul vedetelor”. „Săgeată” Niculae și Loredana Chivu, printre locatari

UPDATE 20:20 – „Blocul vedetelor”, așa poate fi numit complexul de lux care arde puternic pe Șoseaua Nordului. În acest ansamblu rezidențial au apartamente Marius Niculae (fost mare fotbalist) și Loredana Chivu. În plus, lângă bloc are casă și manelistul Florin Salam!

UPDATE 20:01 – Alimentarea cu energie electrică a întregului bloc a fost oprită de ISU. Exista riscul producerii unei deflagrații. Din fericire, nu sunt raportate victime. Pe de altă parte, susține Antena 3, locuitorii din bloc acuză că nu există stingătoare de incendiu în bloc, iar pereții clădirii ar fi „din carton”.

UPDATE 19:49 – Potrivit Antena 3, se pare că penthouse-ul care a luat foc ar face parte dintr-o clădire care înainte era Hotel Persepolis. Situat pe strada Virgil Madgearu, la numărul 24-27, nu departe de Ambasada Chinei, stabilimentul a fost transformat din hotel într-un bloc de locuințe. Sunt informații că mai mult de un penthouse ar fi luat foc. Tot ultimul etaj al blocului, acolo unde erau numai apartamente de top, a fost cuprins de flăcări! Întreaga suprafață afectată ar fi de 600 de metri pătrați.

ISU București: „Există posibilitatea de propagare a incendiului”

Daniel Vasile, purtătorul de cuvânt al ISU București, a declarat la Antena 3: „Suprafața estimată în urmă cu scurt timp era de 80 de metri patrați. Informațiile transmise de comandantul intervenției ne arată că, cel puțin până în acest moment, nu sunt victime. Este o ardere foarte intensă. Există și posibilități de propagare a incendiului la un alt imobil de locuit, aflat în imediata vecinătate, tot la partea superioară. Este posibil ca numărul de resurse să crească. În acest bloc au fost luate măsuri pentru stingerea incendiului, dar și pentru evacuarea persoanelor de la parter către partea superioară. În funcție de modul de manifestare al incendiului, se pot lua măsuri și pentru evacuarea preventivă a locatarilor din imobilul expus acestui risc”.

Pentru că există pericol de propagare a incendiului, dispozitivul care acționează la fața locului a fost suplimentat cu încă două autospeciale. În momentul de față, 11 mașini de pompieri se luptă cu flăcările care au cuprins acoperișul unui penthouse din „Nordului”.

În cel mai scurt timp, la fața locului au sosit opt echipaje de pompieri, 3 autoscări, 1 mașină de la descarcerări și un echipaj SMURD. Din păcate, din cauza mașinilor parcate pe strada îngustă, accesul pompierilor este îngreunat. Pentru stingerea incendiului se intervine cu jet de apă de jos în sus. Ulterior,

Deloc surprinzător, pe stradă există hidranți, dar sunt nefuncționali, astfel că pompierii au probleme în a găsi o sursă de apă pe care să o folosească pentru stingerea incendiului.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
BREAKING NEWS. Nicoleta Luciu va părăsi domiciliul conjugal și pleacă din România cu copiii
FOTO. Imagini incendiare cu Denise, iubita fiului lui Cristi Borcea! Cât de bine arată tânăra
VIDEO "O bag în cimitir, îi dau foc la casă". O femeie a oprit un...
Persoanele cele mai fascinante au această grupă de sânge. Ce spune despre tine grupa de...
Adrian a pariat pe o afacere cu cireşe şi speră la un profit frumos. Va...
Manchester City s-a calificat în finala Champions League. Finala va avea loc pe 10 iunie,...
UniCredit Leasing vinde un BMW X1 din 2017. SUV-ul se apropie de 180.000 de km
Rusalii 2023. Ce se face și ce nu se face în prima zi de Rusalii?...
Cauza decesului lui Cristian, românul care s-a stins din viață dramatic la doar 39 de...
BANCUL ZILEI. Bulă: Ospătar, ăsta e cotlet de miel sau de porc?
Austria produce încă un mare scandal la graniţele Europei, blocând circulaţia camioanelor pe continent. România...
1.160 de lei amendă pentru șoferii care nu respectă această regulă. Mii de români nu...
GREȘEALA făcută de toți BĂRBAȚII când URINEAZĂ! Este GREȘIT SĂ...
Motivul pentru care băieții răi din filmele de la Hollywood nu folosesc iPhone
Șoc total în MUZICA POPULARĂ! Anunțul momentului despre celebra cântăreață Niculina Stoican
Ziua în care ni se șterg păcatele. Duhul Sfânt se pogoară din cer
Cât fac 9X9? O fetiță a ȘOCAT toată școală cu răspunsul ei! Vezi ce a...
Te cunosc de undeva! 3 iunie 2023. Ținuta purtată de Andreea Bălan a surprins pe...