Pericol de explozie pe A1. Cisternă cu 30 tone de motorină, în flăcări pe autostradă, aproape de Pitești | FOTO-VIDEO

Publicat: 07/05/2021, 10:23
Actualizat: 07/05/2021, 10:44

Incident grav pe A1 București – Pitești. O cisternă încărcată cu 30 de tone de motorină a luat foc pe autostradă, la kilometrul 101, circulația pe sensul de mers spre Pitești fiind blocată.

UPDATE: Circulația a fost reluată pe autostrada A1, pe sensul de mers spre Pitești. Centrul Infotrafic anunță că pericolul a fost îndepărtat, iar ambele benzi de circulație au fost degajate.

Trei autospeciale ale ISU Argeș au intervenit în cel mai scurt timp pentru a stinge incendiul.

Din cauza pericolului existent, circulația a fost blocată pentru scurt timp, traficul fiind deviat pe o rută ocolitoare. După stingerea incendiului, circulația s-a reluat pe o singură bandă.

O roată a explodat în mers

Șoferul a văzut în oglinda laterala flăcările care ieșeau de sub cisternă, a tras pe dreapta și imediat a sunat la 112.

Pompierii „au intervenit cu trei autospeciale de stingere cu apă şi spumă”, informează ISU Argeș. La fața locului s-au mai deplasat și „un echipaj SMURD şi un echipaj CBRN”.

Cisterna transporta 30 de tone de motorină şi benzină, arată Inspectoratul pentru Situații de Urgență al Județului Argeș. În cel mai scurt timp, incendiul a fost lichidat de pompieri.

Nu au fost victime în urma incendiului, iar cauza exactă a producerii incidentului va fi stabilită în urma anchetei. Din primele informații, autocisterna ar fi rămas imobilizată pe autostradă din cauza unui incendiu izbucnit la o roată.

„Din cauza unei autocisterne rămase imobilizate pe suprafaţa de rulare (incendiu la o roată), pe sensul către Piteşti al autostrăzii A1 Bucureşti – Piteşti, la kilometrul 101 (Oarja, judeţul Argeş), circulaţia este restricţionată pe banda 1”, a informat și Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase