Prețuri exorbitante în 2022! Câți lei te costă să închiriezi un șezlong pe plajă în Mamaia, Costinești, Eforie

Prețuri exorbitante în 2022! Câți lei te costă să închiriezi un șezlong pe plajă în Mamaia, Costinești, Eforie
SURSA FOTO: Facebook
Publicat: 11/06/2022, 09:56
Actualizat: 11/06/2022, 09:57

Bugetul unui sejur pe litoral include și tarifele de închiriere pentru un șezlong, pentru cei care nu vor sau nu au unde să își întindă un cearceaf. Tarifele diferă în funcție de stațiune și opțiuni.

Cheltuiala cu închirierea unui șezlong sau baldachin la litoralul românesc variază, zilnic, între 20 şi 200 de lei. Prețurile variază în funcție de stațiunile de pe litoralul românesc.

Topul prețurilor

Pentru a ajunge să închiriezi un șezlong, acel segment de plajă trebuie administrat de un operator economic, iar autoritățile dau asigurări că problema plajelor lărgite din Mamaia şi Constanţa se va rezolva în acest an.

„Știm din cursul anului trecut că a apărut o problemă și anume faptul că agenții economici aveau încheiate contracte de concesionare pentru aliniamentul existent la momentul respectiv pentru a fi utilizate acele porțiuni de plajă în scop turistic. În multe cazuri, și mă refer aici la stațiunea Mamaia, dar și Constanța și Eforie Nord, dimensiunea, lărgimea plajelor depășește 200, poate chiar 300 de metri, aspect care a creat un disconfort pentru turiști, pentru că operatorii nu au putut amplasa șezlonguri, umbrele și alte facilități în folosul turiștilor în apropierea apei și au fost situații frecvente anul trecut când turiștii au  renunțat efectiv să își mai petreacă concediul în acele stațiuni”, a declarat ministrul Turismului, Constantin Daniel Cadariu, conform Mediafax, citat de RadioI Impuls.

Potrivit sursei citate, noile suprafețe de plajă, însumând aproximativ 100 de hectare, pot fi acum atribuite direct operatorilor economici. Astfel, turiştii nu vor mai fi nevoiţi să se deplaseze foarte mult de la şezlong în mare.

Cât costă un şezlong în Mamaia

Mamaia rămâne cea mai scumpă staţiune de pe litoral şi în 2022. Preţul mediu pentru un şezlong este de 50 de lei pe zi, în timp ce un baldachin poate ajunge să coste şi 200 de lei pe zi. În Constanţa, un şezlong la Plaja Modern costă 20-25 de lei, în timp ce în Năvodari, se găsesc şezlonguri şi la 15 lei pe zi.

Şi în Costineşti pregătirile sunt pe ultima supă de metri. Plajele sunt în curs de amenajare, iar administratorii plajelor apreciază că preţurile şezlongurile vor rămâne aproape la fel ca în 2021. Costul mediu anul trecut a fost de 30 de lei pe zi pentru un şezlong şi 150 de lei pentru un baldachin, arată csursa citată.

Cât costă un şezong în Eforie Nord şi Eforie Sud

Și în Eforie Nord au fost lărgite anumite porţiuni de plajă, iar operatorii economici vor putea să amenajeze noile loturi de plajă cu şezlonguri şi umbrele. Anul trecut, preţul unui şezlong, în timpul săptămânii, pornea de la 20 de lei pe zi în Eforie Nord şi în Eforie Sud. În weekend, preţul se dubla pe anumite plaje.

Prețuri în Mangalia, 2 Mai şi Vama Veche

În Mangalia şi 2 Mai, la începutul sezonului preţurile pentru şezlonguri sunt pentru toate buzunarele. Se găsesc şezlonguri şi la 20 de lei pe zi, dar este de aşteptat ca de la mijlocul lunii iulie, costurile să crească. În Vama Veche, vom plăti pentru un şezlong în jur de 30 de lei. În weekend, preţurile ar putea să fie mai mari de 40 de lei, conform sursei citate.