Proteste în față la Guvern! Pensionarii ies în stradă și își cer drepturile votate în Parlament!

Proteste în față la Guvern! Pensionarii ies în stradă și își cer drepturile votate în Parlament!
Proteste în față la Guvern! Pensionarii ies în stradă și își cer drepturile votate în Parlament! / Sursa FOTO: fanatik.ro
Publicat: 01/10/2020, 08:36

Victoria liberalilor în alegerile locale vine cu un preț. De Ziua Seniorilor, pensionarii României organizează ample proteste în fața sediului Guvernului, nemulțumiți de faptul că Executivul refuză să majoreze pensiile cu 40%, așa cum a decis Parlamentul.

Două federaţii ale pensionarilor organizează joi, 1 octombrie, o manifestaţie în faţa sediului Guvernului, în semn de protest faţă de decizia Cabinetului Orban de a majora pensiile cu un procent mai mic decât hotărârea Parlamentului. Cele două organizații sunt Federaţia Naţională a Pensionarilor din România (FNPR) și Federaţia Naţională „Unirea” a Pensionarilor din România (FNUPR).

Ce-i nemulțumește pe pensionari

Motivul nemulţumirii pensionarilor care participă la protest este nivelul până la care Guvernul a decis să majoreze pensiile începând cu data de 1 septembrie.

Ca revendicare de Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice, vom solicita Guvernului României, autorităţilor statului, în această zi când Guvernul şi preşedintele României ar trebui să omagieze seniorii ţării, aşa cum a recomandat Organizaţia Naţiunilor Unite, pentru ceea ce au făcut aceştia pentru dezvoltarea societăţii omeneşti, vom cere să fie respectată hotărârea adoptată de Parlamentul României privind majorarea valorii punctului de pensie la suma stabilită în articolul 86 al Legii 127 din 2019, adică punctul de pensie să reprezinte 1.775 de lei, şi nu atât cât a stabilit Guvernul prin Ordonanţa 136 din 15 august”, arată Preda Nedelcu, preşedintele Federaţiei Naţionale a Pensionarilor din România.

Liderul FNPR s-a declarat optimist că la acţiunea programată să înceapă la ora 10 vor participa aproximativ 100 de pensionari.

Recent, plenul Parlamentului a adoptat rectificarea bugetară pe 2020, cu amendamentul PSD referitor la creşterea cu 40% a punctului de pensie. Parlamentarii au decis, la propunerea PSD, abrogarea articolului potrivit căruia punctul de pensie se majora cu 14%, în acest fel rămânând în vigoare legea sistemului public de pensii care prevede majorarea acestuia cu 40%.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase