RACORDARE. Pași importanți pentru extinderea rețelei de gaze în Moldova / Costel Alexe: „Până în 2027, 70% din gospodării vor fi racordate la rețeaua de gaze”

Redactor:
Alexandru Coman

Directorul General al SNTGN Transgaz SA, Ion Sterian, împreună cu Costel Alexe, Ministrul Mediului Apelor și Pădurilor și cu mai mulți parlamentari au avut o întâlnire cu autoritățile publice locale din județul Neamț, tema discuțiilor fiind extinderea rețelelor de gaze naturale din județ, pentru conectarea comunităților locale din această zonă la rețeaua de gaze naturale.

„În acest context, au fost puși în discuție pașii legali care trebuie parcurși de către autoritățile publice locale, respectiv: înființarea unor Asociații de Dezvoltare Intercomunitare grupate pe zone geografice din județ care să reunească mai multe Unități Administrativ-Teritoriale, întocmirea de către acestea a unor Studii de Fezabilitate, avizarea acestor studii de către ANRE, îndeplinirea procedurii de concesionare a sistemelor de distribuție conform legislației în vigoare”, se arată într-un comunicat transmis, vineri, de Transgaz.

Transgaz: „Pentru acele localități situate în vecinătatea conductelor existente, racordarea la SNT se va face prin intermediul unui racord”

Sursa citată mai arată că va analiza oportunitatea includerii în strategia de dezvoltare a investițiilor necesare extinderii SNT. Pentru acele localități situate în vecinătatea conductelor existente, racordarea la SNT se va face prin intermediul unui racord și a unei Stații de Reglare/Măsurare SRM, cu respectarea legislației privind accesul la Sistemul Național de Transport de  gaze naturale

„După această întâlnire, a fost efectuată o vizită de lucru la Stația de Comprimare gaze naturale de la Gherăești, la depozitul de material tubular și organizarea de șantier unde se execută lucrările de investiții la proiectul “Dezvoltări ale SNT în zona Nord-Est a României în scopul îmbunățățirii aprovizionării cu gaze naturale a zonei precum și a asigurării capacităților de transport spre/dinspre Republica Moldova”, se arată în comunicatul Transgaz.

Costel Alexe: „Azi, în România, din nefericire, gradul de racordare al gospodăriilor la rețeaua de gaz este de 36%”

„Astăzi, în România din doi arbori tăiați, unul ajunge scrum. Azi, în România, din nefericire, gradul de racordare al gospodăriilor la rețeaua de gaz este de 36%, iar obiectivul principal al Guvernului Orban, așa cum a fost asumat și în Planul Național de Investiții și Relansare al Economiei –Reclădim România, este ca până în 2027 –70% din gospodării să fie racordate la rețeaua de gaze.

Guvernul reușește această investiție din zona dumneavoastră și gazoductul să aibă un grad de racordare foarte mare. Fondurile pentru investiții vor fi acordate prin proiectul POIM -200 milioane de euro, prima tranșă, plus alte 700milioane de euro ca să beneficieze cât mai multe localități”, a declarat ministrul Mediului, Costel Alexe.

Director Transgaz: „Vreau să anunț în premieră și îmbunătățirea și creșterea volumului de gaze și pentru Republica Moldova”

„Vizita pe șantierul de aici face parte din proiectul de dezvoltare pe partea de NORD -EST a României a infrastructurii de transport gaze, din care fac parte județele Bacău, Neamț, Iași, Botoșani și Suceava. Proiectul începe de la Onești spre Gherăești -105 km de conductă, de la Gherăești -Lețcani 60 de km de conductă și 2 stații de comprimare -la Onești și Gherăești. Aceste 2 stații vor fi gata la sfârșitul lunii august 2021.

Vreau să anunț în premieră și îmbunătățirea și creșterea volumului de gaze și pentru Republica Moldova -gazoductul Ungheni –Chișinău, pe care îl punem în funcțiune la sfârșitul lunii iulie.  Va fi un moment simbolic, care scoate Republica Moldova din captivitatea dependenței de o singură sursă de gaze”, a declarat Ion Sterian, directorul general al SNTGN Transgaz SA.

 

Medicul care a prezis pandemia de COVID-19 în 2017 a anunţat că urmează un nou...
Ce a pățit un bucureștean după ce a fost într-un bordel și a făcut amor...
FOTO. Cum a ajuns să arate la 46 de ani Adrian Ilie, celebrul fotbalist din...
FOTO. Larisa Iordache, imagini incendiare pe Instagram! Cum arată gimnasta, la 3 ani de la...
EA a fost rivala Elenei Ceaușescu, pe care soția dictatorului o ura de moarte. Cum...
COMENTARIU Lelia Munteanu. Cum s-a ajuns în Israel de la peste 9.000 la sub 1.000...
Ursula von der Leyen: Livrarea potenţialelor vaccinuri COVID-19 către ţările UE ar putea începe în...
Ce a pățit un bucureștean după ce a fost într-un bordel și a făcut amor...
A MURIT! Este vorba despre o vedeta din trustul PRO TV
De ce femeile POSTEAZĂ sau trimit fotografii aproape NUD cu ele. Ce nu știu BĂRBAȚII
Mama Luizei Melencu și-a strigat durerea. A ajuns la capătul puterilor și a lăsat un...
Anunț pentru toți românii de la bloc cu centrale termice de apartament. Cum faci economie...
Moşii de Toamnă 2020 sau Sâmbăta Morţilor: Ce este bine să dai de pomană în...
10 motive pentru care o femeie căsătorită îşi înşală soţul
SITUAŢIA ALARMANTĂ pe judeţe. Bucureştiul rămâne pe PRIMUL la numărul de infectări. Lista completă cu...
Care este meseria pe care o distruge noua invenţie a lui Bill Gates. Zeci de...
Top 3 cele mai norocoase zodii în data de 29 octombrie. Mută și munții din...
Inchide